Přicházíte z Karviné, ale jste hráčem pražské Sparty. Tam jste s fotbalem i začínal?
Jako malý kluk jsme byl dva roky v Bohemce, potom jsem ale celou mládež až do B-týmu byl ve Spartě. Pak už následovala druholigová angažmá v Pardubicích, na Žižkově a ve Vlašimi a nakonec v Karviná, kde jsem si vyzkoušel i první ligu. Pár startů v ní jsem si připsal.

Jak byste sám své účinkování v nejvyšší soutěži zhodnotil?
Nebylo to úplně vydařené angažmá, ale ani žádný propadák. Přišel jsem tam na začátku zimní přípravy, bohužel jsem musel s kolenem na operaci, to mě trochu přibrzdilo. Teď mám koleno v pořádku a rád bych se do ligy vrátil s Budějovicemi.

V Dynamu s vámi trenéři asi počítají na levého beka, kde na podzim začal Matěj Helešic, pak se ale zranil a v zimě se vrátil do Baníku. Věříte, že byste o post na levém kraji obrany mohl usilovat?
Přesně tak, s tím do Budějovic přicházím a budu se tady snažit do základní sestavy prosadit.

Jaké byly vaše první dojmy po příchodu do kabiny?
Jako vždy, když se přichází do nového prostředí, určitá nervozita byla. Člověk neví, co od toho může čekat. Tentokráte to ale bylo zjednodušené tím, že já tady spoustu kluků znal ze Sparty, nebo i z jiných klubů, když jsme proti sobě hráli. Navíc jsem o Budějovicích právě od těch kluků, s nimiž se znám, měl samé dobré reference. Že je to tady super a dobrá parta, tak jsem se sem moc těšil. Věřím, že společně budeme táhnout za jeden provaz.

Takže i to, že jste řadu hráčů v Dynamu znal, mělo vliv na vaše rozhodování, zda na nabídku z jihu Čech kývnete?
Samozřejmě, i to byl jeden z plusových bodů.

Jste si vědom, že druhá liga není vůbec snadnou soutěží?
Rozhodně, já za muže ve druhé lize začínal. A to docela brzy, v Pardubicích už ve svých osmnácti letech. Taky za Žižkov i Vlašim už jsem něco ve druhé lize odehrál. Myslím, že i tahle zkušenost by mi mohla hrát do karet, neměl bych už být nějak vystresovaný.

Prošel jste už docela dost kluby, takže kdyby byla možnost, bral byste Budějovice i jako trvalejší štaci?
Ve všech těch předchozích angažmá jsem byl na hostování jako hráč Sparty, což sice má své výhody, ale i nevýhody. Sám jsem cítil, že už by bylo třeba se někde usadit. Do Budějovic přicházím na půlroční hostování, ale s následnou opcí. Budu se snažit odvádět co nejlepší práci.

Patrik Čavoš a Jakub Pešek taky přicházeli na hostování a teď jsou kmenovými hráči Dynama. Že byste se třeba vydal jejich stopou?
Proč ne? Právě s nimi jsem ostatně i svůj příchod sem hodně konzultoval. Oba mi to doporučovali, že je to tady super. Pevně věřím, že podobně dobře se v Budějovicích budu cítit i já.

VE STŘEDU DO JIHLAVY
Fotbalisté Dynama zimní přípravu sice zahájili před týdnem, ale první přípravný zápas si nachystali až na tuto středu, kdy se vydají na Vysočinu k duelu s prvoligovou Jihlavou (výkop je v 11.00 hodin).
První přípravné utkání čeká ve středu i devatenáctku Dynama, a to v Třeboni proti dorostu pražské Sparty (10).