Karlovy Vary – Český Krumlov 5:2 (3:1), branky: 4. z penalty, 12. a 71. Psohlavec, 26. a 50. Kalina – 34. Persán, 49. Wagner, ŽK 1:3 (u hostů Persán, Tauber, Wagner), rozhodčí Plzák, 250 diváků.

Zelenobílí v osmadvacátém kole hostovali na půdě suverénního vítěze áčkové skupiny z Karlových Varů, kde už v úvodu inkasovali z penalty a po půlhodině ztráceli tři branky. Do pauzy sice korigovali, krátce po změně stran se dokonce dostali do kontaktu, ale domácí slávisté vzápětí zase kontrovali a nakonec dotáhli brankově bohatý zápas k pětigólové výhře.

„Na začátku penalta za faul nefaul, ale byla písknutá… Pod další dva góly se podepsal chybující gólman, přesto jsme to nevzdali a dokázali se zvednout. Snížili jsme ještě na rozdíl gólu, ale čtvrtý zásah soupeře, kdy si domácí hráč při zpracování pomohl rukou, to zlomil. Vary ovšem vyhrály zaslouženě a jen potvrdily, že na divizi mají hodně kvalitní tým. Mě těší, že jsme zápas nezazdili a byli, myslím si, důstojným soupeřem. Na můj vkus jsme ale hráli chvílemi až moc otevřený fotbal,“ hodnotil krumlovský kormidelník Václav Domin a k diviznímu finiši ještě dodal: „Na tabulku se už raději nedívám… Musíme litovat zbytečných domácích ztrát z úvodu jara a je jasné, že další si už nemůžeme doma dovolit!“ burcuje trenér před závěrečnými dvěma koly.

Aktuálně v tabulce třinácté zelenobílé nejprve v sobotu dopoledne čeká domácí derniéra s osmou Viktorií Mariánské Lázně (na podzim prohra 0:4) a v posledním kole pojedou na hřiště nyní čtvrtého Hořovicka (na podzim výhra 3:1).

Sestava Slavoje: Hňup – Beránek, Švec, Dudák, Svoboda (24. Mravec – 46. Sláma) – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (75. Neckář) – Tůma, Tauber.