V Hořovicích se hrál výborný fotbal a Slavoj v této partii třímal první housle. Aktivním kombinačním přístupem slavojáci soupeře přehrávali a výtečně se vyrovnali s kluzkým terénem poznamenaným průtrží mračen a krupobitím v čase předzápasové rozcvičky. Zbrusu nová záloha vytvořená při absenci Václava Beránka, Klivandy a Wagnera výborně šlapala a předčila stejnou řadu soupeře.

Již ve 4. minutě hosté dopravili míč do sítě po rychlé kombinační akci, ale gól nebyl uznaný pro údajný ofsajd. Zelenobílí se ovšem nenechali odradit a nadále zpracovávali domácí šiky. V 5. minutě vyplašil domácího brankáře P. Svoboda šikovným obloučkem z 27 metrů, kdy míč jen těsně minul konstrukci. Na konci první čtvrthodiny Jakeš vybojoval míč ve středu hřiště, kolmicí vysunul Rosůlka a jeho střele na zadní tyč scházel také jen pověstný chlup.

Až ve 25. minutě se domácí tým dostal k první příležitosti, ale ta stála za to. Hlavatý centroval od postranní lajny, našel výborně postaveného Hájka, ten však naštěstí pro Slavoj mířil mimo branku. Ve 36. minutě se předvedl efektní fintou výtečný Jakeš a Hořovičtí jen s obtížemi odvraceli na roh. Rovněž závěr poločasu patřil Krumlovským, jmenovitě nabíhajícímu P. Svobodovi, jehož našel křížný pas Kabeleho, ale hlavička šla vedle.

Snad jediné zaváhání v celém zápase zaplatili Krumlovští úvodní brankou zápasu v 52. minutě, kdy Šebek zůstal bez povšimnutí na malém vápně a poslal domácí do vedení – 1:0.

To ale netrvalo dlouho, protože už po třech minutách Trnka vyhodil balón na Kabeleho, ten rovněž neváhal, nákopem našel Pavla Svobodu, který konsternovaným domácím řadám ukázal perfektní první dotyk a rázem před ním zívala prázdná brána – 1:1.

Nejhezčí gól zápasu pak vsítil Martin Dudák, jenž si v 67. minutě výborně naskočil na první tyči na roh Nováka a zajistil veledůležité vítězství zelenobílých barev – 1:2. Domácí se na závěrečný nápor již nezmohli. Jedinou šanci těsně před koncem zhatil Dvořák, který v životním výskoku sebral míč z hlavy číhajícímu Šebkovi.

Hořovicko – Český Krumlov 1:2 (0:0), branky: 52. Šebek – 55. Pavel Svoboda, 67. Dudák, žluté karty 1:1 (u hostů Dudák), jako hlavní řídil rozhodčí Štěrba, sledovalo 150 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Kabele, Dudák, Kroupa, Dvořák – Jakeš, Novák, Rozkošný (85. Fatura), Persán (79. Vávra) – P. Svoboda, Rosůlek.

„Jsem šťastný! Předvedli jsme určitě nejlepší jarní výkon venku, za což je výsledek i konečný bronz odměnou. Bylo vidět, že kluci si to vzali opravdu za své a to třetí místo chtějí urvat. Od začátku až do poslední minuty všichni makali nadoraz a hráli tak, jak by se fotbal hrát měl. Jeli jsme do Hořovic při absenci Klivandy, Wagnera a zraněného kapitána Beránka sice trochu slátaní, měl jsem z toho obavy, ale vypořádali jsme se s tím na jedničku. Těžko vyzdvihnu jednotlivce, protože jsme opravdu zahráli jako tým, který neměl slabinu, včetně všech mladíků z dorostu. Byli jsme lepší a nebyla to náhoda, což sportovně uznal i soupeř. Na podzim nás Hořovice u nás přejely a neměli jsme šanci (pozn. 0:3), tentokrát to bylo obráceně. Hráli jsme zodpovědně, bez chyb a dali i krásné góly. Ještě jednou všem děkuji," řekl po derniéře velmi spokojený krumlovský kouč Jiří Svoboda, jehož hodnocení celé bronzové sezony v podání prvního týmu Slavoje přineseme v následujících dnech.

František Lippl, Karel Vosika