Upracované a o to cennější vítězství si na domácím trávníku připsali fotbalisté krumlovského Slavoje díky trefě Pavla Svobody z úvodu zápasu.

Jediná branka rozhodla o tom, že fotbalově vyspělý mladý celek nováčka ze středních Čech odjede domů s prázdnou. Slavojáci se museli obejít bez tří opor (Klivanda a Wagner zranění, Carda rodinné důvody), navíc záhy postihlo svalové zranění dalšího muže základu Martina Svobodu – a nutno dodat, že na herním projevu to bylo patrné.

Č. Krumlov - Sedlčany 1:0 (1:0)

Sedlčanští vstoupili do zápasu aktivně, byli často na míči a v 11. minutě zahrozili Kvěchem, jemuž však chybělo více klidu. To slavojáci na nic nečekali a hned z první příležitosti skórovali po akci Pavla Svobody v 18. minutě. Domácí forward dostal míč do běhu, chladnokrevně udělal kličku Capouchovi a pak se již nemohl zmýlit – 1:0. Krásná branka a jak se později ukázalo rozhodující moment utkání.

Domácí trenér Svoboda pak nuceně přeskupil řady, protože ze hry musel stáhnout zraněného syna Martina. Naskočil Žilenko do útoku, kapitán V. Beránek se stáhl do zálohy a Kroupa na stopera k Dudákovi. Sedlčanští pak následně prováhali brejkovou situaci a v 35. minutě mohli pykat. Proti ale byl zkušený Capouch, jenž u levé tyče nohou vytěsnil na roh projektil Kabeleho. Další nádherný okamžik přinesla 41. minuta, kdy Kdolský napálil přímý kop ze 40 metrů pod břevno domácí svatyně a Trnka vytáhl první z řady výtečných zákroků.

Po návratu z kabiny se ovšem Sedlčanští zakousli do soupeře, přitlačili slavojáky a vypadalo to, že bude jen otázkou času, kdy vyrovnají. V 51. minutě však Trnka vzal chuť Haasovi, když ho vychytal při brejku. Po rohu vykopával Jakeš míč z brankové čáry. Tlak hostů vyvrcholil v 67. minutě, kdy si jarní stálice Trnka výtečně počíhal proti Soldátovi, jenž dostal balón do brejku za stopery a šel sám. A protože v závěru na druhé straně nevyzrál na brankáře ani P. Svoboda, jemuž cestu k bráně uvolnila ulice V. Beránka, připsali si domácí nejtěsnější vítězství o gól.

Na jaře zelenobílí v deseti zápasech uhráli již 25(!) bodů, což kvituje i kouč Jiří Svoboda: „V první řadě je třeba zmínit, že největší zásluhu na tom má opět výborný Trnka. První poločas byl z naší strany dobrý, ale ve druhém jsme se dostali pod tlak a jen díky Trnkovi, který chytil nejméně tři tutovky soupeře, jsme se štěstím zápas dovedli do vítězného konce. Soupeř rozhodně měl kvalitu, ale také hrál velice agresivně, na což jsme bohužel doplatili další ztrátou. V naší hře byla znát absence opor, v útoku chyběl Carda, ve středu pole jsme bez Wagnera nevybojovali tolik míčů, a tak bych mohl pokračovat. Hráčům ovšem nemohu upřít snahu i bojovnost. Dobré je i to, že šanci dostali další mladíci."

Fakta – branka: 18. P. Svoboda, ŽK 4:6 (u domácích Kabele, P. Svoboda, V. Beránek, Peťule), rozhodčí Simbartl, 133 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Kabele, Dudák, M. Svoboda (18. Žilenko), Mravec – Persán (84. Peroutka), Kroupa, Novák, Jakeš (68. Matěják) – V. Beránek, P. Svoboda (89. Peťule).

V příštím kole zamíří v tabulce desátí Krumlovští (38 bodů) do české metropole. Představí se na půdě páté vokovické Aritmy Praha (40 bodů), kterou na podzim doma zdolali 3:2.

František Lippl, Karel Vosika