Český Krumlov - Čížová 4:2 (2:0)

V minulém ročníku zelenobílí oba vzájemné duely se zkušeným soupeřem prohráli v poměru 0:1, ale tentokrát bylo vše jinak. Slavojáci povzbuzeni předchozími výhrami začali i bez šestice zraněných hráčů základu velmi aktivně, hosty přitlačili a po necelé čtvrthodině šli zaslouženě do vedení umístěnou střelou Kodrase – 1:0.

Pojistku měl o chvíli později na noze Pavel Svoboda, který vystihl rozehrávku hostů, ocitl se sám před brankářem Stehnem, ale ten jej pro tuto chvíli ještě vychytal. Chuť si krumlovský forward spravil ve 22. minutě, kdy ve vápně obešel Tesaříka a zvýšil na 2:0. 

Pak se ke slovu začali dostávat i hosté, ale Trnka skvěle zneškodnil dělovku exligisty Pešíra – a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení domácího kolektivu.

Rovněž nástup do druhé půle vyšel lépe Českokrumlovským a po pěti minutách Rosůlek hlavou zvýšil na 3:0.

Domácí se pak stále hnali do útoku, ale zapomínali na zadní vrátka. Toho hosté využili v 71. minutě, kdy Kučera korigoval na 3:1. Velkou šanci Lovičky na kontaktní branku ale Trnka zneškodnil. J

Jakékoliv drama potom v poslední minutě odmítl střídající Babouček, jenž přesnou hlavičkou zvýšil na 4:1. Hostům se povedlo v posledních okamžicích utkání už jen výsledek kosmeticky upravit druhým zásahem Kučery, ale na zasloužené výhře Slavoje to již nic nezměnilo.

Fakta - branky: 14. Kodras, 25. P. Svoboda, 50. Rosůlek, 90. Babouček – 71. a 90. Kučera, ŽK 1:2, jako hlavní řídil rozhodčí Pečenka, sledovalo 150 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Kroupa, M. Svoboda, Klivanda, J. Zatloukal – Dvořák (69. Sláma), Novák, Wagner, Kodras (78. Babouček) – P. Svoboda, Rosůlek (83. Fišer).

Spokojený trenér

Kormidelník českokrumlovských fotbalistů Jiří Svoboda kvituje prodloužení vítězné série takto:

„První poločas byl z naší strany výborný. Hosté neměli prakticky nic, my jsme naproti tomu hráli jako z partesu. Kluci plnili stanovenou taktiku, nedali soupeři žádný prostor, zaslouženě vstřelili dvě branky a měli i další šance. Za stavu 3:0 jsme ale ve druhé půli povolili, zkušení hráči Čížové vycítili šanci a dokázali nás potrestat. Hosté měli příležitost i na kontaktní gól, ale Trnka manšaft podržel. Celkově jsme tedy po velmi dobrém kolektivním výkonu celého mužstva zaslouženě vyhráli. Kluci se znovu přesvědčili, že při plnění pokynů jsou schopni porazit i takzvanou jedenáctku hvězd. Úspěšná série je vidět na pohodě v týmu, výkon nepostrádá fotbalovost, předvádíme povedené akce a dáváme pěkné góly. Je to tedy dobré, i když se potýkáme s absencemi. Při řadě výpadků byli na lavičce z kádru už jen Babouček se Slámou a pak kluci z béčka. Nikdo v základu se však nespoléhal na menší konkurenci a že má místo jisté. Naopak, všichni šlapali od začátku naplno."

Krumlovští si pátou výhrou v sezoně upevnili čtvrtou příčku tabulky a v příštím kole je v sobotu čeká těžký zápas na horké půdě aktuálně šestých Rokycan. „Máme před sebou velmi těžké soupeře. Po rokycanské farmě Plzně budeme pak hrát doma s příbramskou farmou z Nové Vsi pod Pleší. Tyto dva zápasy nám napoví, zda do popředí tabulky opravdu patříme nebo ne," ví kouč Jiří Svoboda.