Česká divize: Fotbalisté českokrumlovského Slavoje v minulém kole vydřeli doma cenný skalp extřetiligových Karlových Varů a opět se vrátili na pomyslné stupně vítězů, když v průběžné tabulce jim znovu patří lichotivá bronzová příčka. Slavojáci navíc rozhojnili konto již na sedmadvacet bodů, čímž už nyní překonali loňský dosud rekordní poločas v nejnižší republikové soutěži. S cílem ještě vylepšit tento zápis vyrazí zelenobílí zítra na půdu západočeské Sušice. V souboji s posledním týmem tabulky, který dosud uhrál jen osm bodů, budou Jihočeši favority, ale pozor! Už loni Krumlovští v Sušici zvítězili až po velkém boji těsně 2:1 gólem Dvořáka z poslední minuty a v jarní domácí odvetě s tímto soupeřem dokonce padli 0:1…

„Sušice má takový houževnatý tým s několika zkušenými hráči. Je to nevyzpytatelný soupeř, který je sice na spodku tabulky, ale rozhodně ho nesmíme ani v nejmenším podcenit! Určitě se totiž neporazí sám. Ale věřím, že jsme se v Milevsku dostatečně poučili a takový zápas se už nebude opakovat," odhodlaně říká krumlovský trenér Jiří Svoboda, jenž musí v sestavě aktuálně řešit několik otazníků. „Do konce podzimu už nebude Špát, který má palec v dlaze. Zranění v obličeji si přivodil Dudák, byl dokonce na šití, takže není jisté, zda bude moci nastoupit. Z minulého zápasu má pak naraženou kyčel střelec Rosůlek, který celý týden netrénoval. Ostatní jsou ale naštěstí v pořádku, takže máme prostor k náhradě," říká před nedělním výjezdem na půdu poslední Sušice kouč zelenobílých Jiří Svoboda.

Krajský přebor: Kaplický nováček nejvyšší oblastní soutěže si v podzimní části nevede špatně, i když v minulém kole prohrál 1:3 na Rudolfově a pohoršil si v průběžném pořadí na sedmou příčku. Pozice v klidném středu tabulky budou spartakovci obhajovat ještě ve dvou domácích zápasech. K tomu prvnímu nastoupí zítra od 14 hodin a přivítají průběžně čtvrtý tým Jankova, na který ztrácejí pouhé tři body.

I. A třída: Dvojice okresních účastníků béčkové skupiny druhé nejvyšší oblastní soutěže nezažívá právě povedený závěr podzimu, který je srazil do dolní poloviny průběžné tabulky.

Větřínský nováček si minule přivezl výmluvnou sedmibrankovou nadílku z Chýnova a je aktuálně se šestnácti body osmý. O napravení reputace se novic pokusí v dnešním dopoledním zápase v Bavorovicích, ale na trávníku průběžně čtvrtého to rozhodně nebude nic lehkého.

Až předposlední třináctá příčka patří hráčům FK Nová Ves/Brloh, kteří minule před svými fandy neudrželi nadějné vedení právě s Bavorovicemi, nakonec vyšli naprázdno a zůstali na deseti bodech. A dnes náš tým čeká doma další prubířská zkouška, neboť na svém hřišti v Nové Vsi přivítá lídra průběžné tabulky z Plané nad Lužnicí.

I. B třída: Řádné poslední podzimní kolo, když odhlédneme od předehrávky jarního kola příští víkend, přináší další dvě prestižní okresní derby, která mají pro naše týmy rozdílnou důležitost.

Dnes už čtvrthodinu po desáté hodině dopolední nastoupí na svém hřišti nováček z Malont proti exúčastníkovi I.A třídy z Velešína. Malontští minule překvapili v Křemži a z derby pod Kletí si přivezli první body v sezoně, i když zůstávají nadále beznadějně poslední. Velešínští také zabrali, doma si přesvědčivě v poměru 4:1 poradili v derby s hornoplánskou Smrčinou a drží s rovnými dvaceti body pátou příčku. Hosté jsou tedy jasnými favority a domácí mohou znovu jen překvapit.

Druhé dnešní okresní derby má výkop dvě hodiny po poledni a půjde v něm o existenční záchranářské body. Utkají se totiž v průběžném pořadí s pouhými deseti body až jedenácté béčko kaplického Spartaku s aktuálně předposlední Křemží, která má na kontě ještě o tři bodíky méně. V minulém ročníku byli ve vzájemných soubojích stoprocentní Kapličtí, kteří vyhráli první zápas doma těsně 2:1 a pak v předehře jarního kola uspěli i při odvetě v Křemži, odkud vezli tři body za výhru v poměru 3:1.

Výhodu domácího prostředí bude mít ve třináctém dějství i zbývající okresní trojlístek. Frymburští se po krásné sérii sedmi vítězství v řadě vyhoupli až na čtvrtou příčku, což je nejlepší pozvánkou pro fandy Šumavy na jejich dnešní domácí duel s osmou Zliví.

V tabulce šestý remízový král v barvách béčka krumlovského Slavoje se dnes bude pokoušet přerušit řadu nerozhodných výsledků v domácí partii s devátým Kamenným Újezdem.

Mnohem těžší úlohu budou mít dnes fotbalisté hornoplánské Smrčiny, kteří jsou s pouhými osmi body dvanáctí, neboť přivítají velmi úspěšného nováčka z Plané u Č. Budějovic, jenž je v pořadí se čtyřiadvaceti body na bronzovém stupínku.