Ani po ničivých záplavách, které postihly i kluby v našem regionu, se nezastavil fotbalový kolotoč, a tak se podívejme na víkendovou nabídku finišujících národních, oblastních a okresních soutěží.

Česká divize

Fotbalový stánek českokrumlovského Slavoje patří bohužel k těm nejvíce velkou vodou zasaženým, a tak v zelenobílém táboře šel v týdnu fotbal poněkud stranou, což potvrzuje i trenér divizního áčka: „S hráči jsme v našem areálu absolvovali úklidovou brigádu a moc jsme toho nenatrénovali, pouze jednou jsme byli v Kájově. Při té pohromě ani není na fotbal moc nálada," říká kouč Jiří Svoboda před zítřejší cestou na hřiště v tabulce druhých Štěchovic.

Tento středočeský soupeř byl ovšem také zasažen velkou vodou, a tak se nedělní zápas bude hrát na náhradním hřišti v nedalekém Hradišťku. „Naštěstí jsme už zachránění, a tak můžeme jet poměrně v klidu. Prý nás čeká velké pěkné hřiště, kde se pokusíme bodovat, abychom si udrželi osmé místo, které by bylo, myslím si, velkým úspěchem. V sestavě oproti domácímu zápasu s Aritmou moc změn nebude, protože nikdo z marodky teď neubyl ani na ní nepřibyl. Se Štěchovicemi jsme na podzim sehráli velmi pěkný zápas a já věřím, že kvalitní bude i odveta," řekl Jiří Svoboda.

My doplňme, že slavojáci na podzim doma po bezbrankové půli se Štěchovicemi po pauze prohrávali, ale pak brankami Plišky, Klivandy, Kroupy a Pintéra z penalty výsledek otočili až na konečných 4:1.

I. A třída

V béčkové skupině druhé nejvyšší soutěže je v pětadvacátém kole rozhodně tahákem dnešní okresní derby mezi Velešínem a Novou Vsí, při kterém v bitvě aktuálně bodově vyrovnaných  celků půjde doslova o všechno. Velešínští v dohrávce vyhráli nad Dobrou Vodou (viz. níže) a Nová Ves vysoko prohrála doma se Čtyřmi Dvory, a tak se nyní oba okresní rivalové srovnali na pětadvaceti bodech. Na podzim se body v Nové Vsi po výsledku 2:2 dělily, ale v odvetě jistou záchranu zaručí jen výhra – a o to bude dnešní bitva zajímavější!

Výhodu domácího prostředí měl v tomto kole mít i kaplický Spartak, který naopak usiluje o návrat mezi krajskou elitu. Ten však před středeční dohrávkou odloženého šlágru bude muset vzít za vděk azylem.

„U nás se o tomto víkendu bohužel ještě nemůže hrát ani na zadním hřišti, a tak jsme přijali nabídku odehrát nedělní zápas s Novou Bystřicí ve Slavči. Tamní klub nám vyšel vstříc a poskytl nám hřiště zadarmo, za což mu samozřejmě děkujeme. Ve středu dvanáctého června bychom s Bavorovicemi už chtěli hrát doma," přiblížil nám vedoucí prvního týmu Spartaku Libor Granec.

I. B třída

V předposledním kole nejnižší oblastní soutěže má z osmičky okresních zástupců před sebou domácí zápas trojlístek.

V áčkové skupině se však rezerva krumlovského Slavoje v přímém souboji o bronzový stupínek se čtvrtým Kamenným Újezdem utká dnes v azylu, a to na kájovském trávníku. O definitivu záchrany pak bude doma usilovat desáté Větřní v dnešním souboji s předposledním Mladým a bude potřebovat alespoň bod.

Ani tříbodový zisk naopak  nemusí stačit fotbalistům v béčkové skupině předposledního FC Vltava, kteří dnes hostí desáté béčko Lažiště.

Zbývající naše týmy zajíždějí v tomto kole ven. Tahákem bude vystoupení čtvrtého Frymburku na hřišti už jistého vítěze skupiny B a postupujícího do I. A z Netolic.

Okresní přebor

V soubojích okresní elity je na programu jubilejní dvacáté hrané dějství, a to kolo s pořadovou číslovkou jedenadvacet. V něm se první Kájov už dnes dopoledne na svém hřišti utká ve šlágru se čtvrtým Dolním Dvořiště. Druhé Přídolí, které má odložený zápas ve Frymburku k dobru, zajíždí dnes na horkou malontskou půdu. Třetí Chvalšiny v roli víc než jasného favorita přivítají beznadějně poslední Světlík.