EXDIVIZNÍ BITVA

Fotbalisté krumlovského Slavoje, kteří v minulém dějství domácí remízou (1:1) se Želčí poprvé v nové sezoně bodově tratili, zajíždějí v pátém kole Ondrášovka krajského přeboru v sobotu v podvečer k exdiviznímu souboji na půdu roudenské Malše, kde se jim v poslední době daří.

„Každý zápas je jiný, ale doufám, že na předchozí trend dobrých vystoupení v Roudném navážeme,“ předesílá krumlovský kormidelník Václav Domin a jedním dechem pokračuje: „Malše má nového trenéra i hodně obměněný kádr. Ten se ovšem před touto sezonou dost měnil i u nás. Někdo soupeře možná překvapí a věřím, že to budeme my. Tedy v tom pozitivním smyslu.“

Krumlovský trenér však po minulém zápase musí řešit několik otazníků, zejména v obraně… „Malý minule utrpěl otřes mozku, ale v týdnu už zkoušel trénovat a snad bude v pořádku. Počítat ovšem nemůžeme s Beránkem, který má koleno stále oteklé, a také s vyloučeným Svobodou. Navíc Tůma laboruje se zády, ale ten se snad dá dohromady. Jinak jedeme s omladinou na lavičce,“ řekl lodivod před soubojem aktuálně se čtyřmi body dvanácté Malše s desetibodovým a v pořadí stříbrným Slavojem.

PRVNÍ TŘÍDY

Jediný okresní účastník I.A třídy z Větřní se ve čtvrtém kole pokusí o první bodový zisk v nové sezoně v sobotní domácí partii s průběžně osmými Trhovými Sviny.

Na nejnižším krajském stupni – v I.B třídě – je v programu čtvrtého pokračování další trojlístek okresních derby.

K prvnímu prestižnímu a důležitému souboji už v sobotu dopoledne (10.30) nastoupí zatím nulový nováček z Dolního Dvořiště proti tříbodovému loučovickému Vltavanu.

Hodinu a půl po sobotním poledni čeká doma další pokus o smazání nuly druhého nováčka z Horní Plané, jenž v „bitvě o Lipno“ přivítá zatím tříbodový Frymburk.

Třetí derby bude k vidění u zlatokorunského kláštera, kde se v souboji pátého se šestým týmem tabulky áčkové skupiny a dosud šestibodových celků představí Velešín.

TIPY Z OKRESU

Z programu třetího podzimního okresního přeboru vybíráme tři duely.

Dosud stoprocentní Křemže má volno, ale v průběžném pořadí s pěti body druhé Lipno ve své tvrzi v sobotu přivítá ambiciózní Chvalšiny. Jistě zajímavý bude i sobotní duel Kájova s exúčastníkem prvních tříd z Nové Vsi, v němž budou domácí usilovat o smazání nuly na bodovém kontě a hosté naopak navazovat na minulou kanonádu proti Malontům.

V neděli bude tahákem podvečerní souboj nováčka z Větřní, jenž bude hostit vyšebrodské Dynamo, které minule rozstřílelo béčko Frymburku.