KRAJSKÝ PŘEBOR

Hráče krumlovského Slavoje, kteří se po demolici Lomu (5:1) posunuli na pátou příčku tabulky krajského přeboru, čeká v sobotu výjezd na horkou půdu vždy nepříjemných Dražic, jež až v minulém dějství přišly o čistý štít (0:2 v Jankově) a jsou s dvoubodovým náskokem na zelenobílé aktuálně čtvrté.

„Dražice jsem minule viděl v Jankově a předváděly agresivní běhavý styl, na který jsme, doufám, připraveni,“ věří krumlovský lodivod Václav Domin, jenž bude nucen udělat v základu oproti minulému týdnu jednu změnu. „Trochu nakopaný ze zápasu béčka je Savytskyi, ale ten by být měl. K dispozici ale nebude Klivanda, který má chřipku. Ostatní jsou naštěstí v pořádku,“ hlásí kouč.

PRVNÍ TŘÍDY

Z dua okresních noviců v oblastní I.A třídě bude mít ve čtvrtém dějství výhodu domácího prostředí Velešín.

Velešínští si minule připsali první body za výhru ve Čtyřech Dvorech, polepšili si na jedenácté místo a v neděli od 15 hodin je čeká před svými fandy souboj s průběžně osmým prachatickým Tatranem.

Po dvou výhrách v řadě se šesti body v áčkové skupině třetí Kapličtí zajíždějí v sobotu na trávník pátých Vodňan (5 bodů).

Čtvrté pokračování nejnižší oblastní soutěže – I.B třídy – přináší ve svém rozpisu další dvojici okresních derby.

V první prestižní partii bude v áčkové skupině se sedmi body průběžně druhé Dolní Dvořiště hájit stoprocentní bilanci na svém hřišti v partii s Loučovicemi. V minulém ročníku se ve vzájemných duelech více dařilo Dvořišťským, kteří sice na podzim doma jen remizovali 4:4, ale jarní odvetu venku vyhráli 1:0.

Druhé derby se bude hrát u zlatokorunského kláštera, kde v tabulce třetí domácí v sobotu SK přivítá dvanáctý Frymburk. V minulém ročníku zůstaly pokaždé body doma (4:3 ve Frymburku, 3:0 ve Zlaté Koruně).

OKRESNÍ PŘEBOR

Z programu čtvrtého kola okresního přeboru vybíráme za tahák nedělní duel průběžně prvního béčka Kaplice s exúčastníkem I.B třídy z Horní Plané, kterému aktuálně patří sedmá příčka.

Další po třech odehraných kolech osmibodový celek, jen o skóre druhé Lipno, v sobotu přivítá desáté béčko Větřní. Třetí Nová Ves bude usilovat o rozšíření dosavadního osmibodového konta v sobotu už od 13.30 na trávníku šestibodového nováčka z Horního Dvořiště.

Atraktivní partie by měla být v sobotu v podvečer k vidění také pod Kletí. Notně omlazená a v pořadí se šesti body čtvrtá Křemže, která se minule blýskla první dvoucifernou výhrou ročníku (10:1 na půdě krumlovského FC Romo), hostí obhájce bronzu z Kájova (5. místo a rovněž 6 bodů).