Česká divize: Fotbalisté českokrumlovského Slavoje vstoupili do nové divizní sezony pravou nohou, když na domácím trávníku minulý týden brankou Baboučka z penalty udolali nepříjemného nováčka z Klatov. Ve druhém dějství zelenobílé čeká další novic a navíc jihočeský rival. Zítra dopoledne zamíří Krumlovští na trávník roudenské Malše, která rovněž zaznamenala úspěšný start, když přesvědčivě 4:0 vyhrála v Sušici.

„Rozhodně to nebude nic lehkého, protože Roudné má výborný mladý tým, kde se vše točí kolem velezkušeného exligisty Otepky," ví krumlovský asistent trenéra Zdeněk Šváb mladší a nabízí recept: „Kromě Otepky si musíme dát pozor i na gólového útočníka Jasanského, pokrýt největší zbraně soupeře a pokusit se ho překvapit z brejků," říká kormidelník.

Krumlovští trenéři budou mít k dispozici prakticky kompletní kádr a tedy i možnost výběru při skládání sestavy na zítřejší jihočeské derby.

„Kromě dvou hráčů širšího kádru, jmenovitě Žilenka a Podskalského, o které se pokoušela angína, by měli být všichni hráči v pořádku. Z dovolených se vrátili i mladíci z dorostu, takže jsme komplet," těší Zdeňka Švába.

Krajský přebor: Nováček mezi oblastní elitou v barvách kaplického Spartaku odstartoval svůj comeback prohrou 1:4 na hřišti mistra z Dražic. Zítra spartakovce čeká domácí premiéra, v níž vyzvou dalšího nováčka krajského přeboru ze Želče. A konfrontace dvojice suverénních vítězů obou skupin I.A třídy z loňské sezony slibuje rozhodně velmi zajímavou podívanou.

I. A třída: Taktéž v druhé nejvyšší oblastní soutěži, která vstupuje do nového ročníku dnes, je na programu jedna okresní premiéra. Nováček z Větřní má hned na úvod před sebou velmi tvrdý oříšek k rozlousknutí, když dnes hodinu a půl po poledni vyzve na svém trávníku stříbrný tým loňské sezony v béčkové skupině z Hrdějovic.

S vizitkou bronzového celku minulé sezony zakleknou do startovních bloků fotbalisté FK Nová Ves/Brloh, které dnes čeká vystoupení na půdě neznámého soupeře, a to z áčkové skupiny do béčka přeřazeného Sokola Sezimovo Ústí.

I. B třída: Na nejnižším oblastním patře bude v dnes startující nové sezoně hájit barvy našeho regionu v áčkové skupině sedmička okresních zástupců, a tak je znovu jasné, že o prestižní derby nebude nouze. První z nich je na programu dnes, a to na velešínském trávníku, kde z I.A sestoupivší domácí FC vyzve desátý celek minulého ročníku v barvách béčka Kaplice.

Před vlastními fanoušky v úvodním dějství nového ročníku nastoupí ještě jeden okresní tým. Řadou změn obměněná loni dvanáctá Křemže hostí bronzový celek minulého ročníku ze Sedlece a rozhodně by brala zopakování výsledku z loňského podzimu, kdy tohoto nesporně velmi kvalitního soupeře zdolala nejtěsnějším výsledkem 1:0.

Zbývající kvartet okresních účastníků I.B jede na úvod ven. Už dnes dopoledne se v dalším taháku kola představí naposledy pátý Frymburk na půdě čtvrtých Nemanic. Od 13.30 je na programu rovněž atraktivní souboj nováčků, v němž Malonty zavítají na trávník ambiciózní Plané u Českých Budějovic. Hornoplánská Smrčina, kde přes léto došlo k velkému personálnímu zemětřesení, zajíždí dnes do Zlivi. A konečně celý víkendový program z pohledu vystoupení okresních zástupců uzavře zítřejší atraktivní partie béčka krumlovského Slavoje na půdě naposledy stříbrné Dřítně.