Prosluněné sváteční odpoledne přilákalo na krumlovský stadion početnější diváckou kulisu příznivců zelenobílých barev, kteří byli namlsaní předchozími bodovými zisky slavojáků. Ti jim však v partii se zkušeným týmem pražské Admiry další radost nepřichystali.

Č. Krumlov - Admira Praha 0:3 (0:1)

Při tom Krumlovští začali nadějně a už ve 4. minutě měli blízko k otevření skóre. Na dlouhý pas si naběhl kapitán Beránek, rychlou kličkou se zbavil obránce, ale jeho střele scházely centimetry.

S postupem času však slavojáci začali vyklízet pole. Iniciativu převzali hosté a v polovině úvodního dějství šli do vedení. Za záda krumlovské obrany se dostal Mošna a střelou k tyči překonal mladého Votýpku – 0:1. Po půlhodině se Pražané radovali znovu, ale branka pro ofsajd neplatila. Domácí se k vážnějšímu ohrožení svatyně soupeře nedostali, a tak se do kabin šlo za těsného stavu, který ještě dával zelenobílým naději.

I do druhé půle vstoupili aktivněji slavojáci, ale veškerý vítr z plachet jim vzala 52. minuta. Po chybě Wagnera uprostřed hřiště hosté rychle pronikli do šestnáctky a Kurek nedal křížnou ranou Votýpkovi šanci – 0:2.

Ještě jednou pak svitla domácím jiskérka naděje. Hned po rozehrávce si Tůma výborně zpracoval dlouhý pas, postupoval sám na Víška, ale zamířil těsně mimo.

A přišlo na řadu otřepané nedáš – dostaneš, když Admira v 54. minutě trefou neobsazeného Michálka zatloukla třetí hřebíček do krumlovské rakve – 0:3.

Domácím nebyl přán ani čestný úspěch, i když šance na to byly. Po centru Mravce z levé strany pálil pohotově z první Persán, ale trefil jen nohy vybíhajícího Víška. A když pak ve finiši neuspěl ze závaru ani dorážející Mravec před odkrytou brankou, skončilo utkání rozdílem třídy o tři góly.

„První půle byla z naší strany odchozená. Po předchozích výhrách jsme si asi mysleli, že to přijde samo. Ve druhém poločase jsme začali celkem aktivně, ale opět sami dostali soupeře do hry naivní chybou uprostřed hřiště, po které padla druhá branka – a bylo prakticky hotovo. Vzápětí jsme nedali kontaktní gól a naopak inkasovali potřetí. Šance jsme si vytvořili, ale netrefíme se ani do prázdné branky, zatímco Admira ze čtyř střel skórovala třikrát. Soupeř hrál zkušeně, chytře a počkal si na příležitosti, které proměnil. Kluci se snažili, za druhou půli ani nejsem tolik naštvaný, ale body nemáme a musíme zabrat příště. V Rokycanech to bude hodně důležitý zápas!" řekl po utkání krumlovský kormidelník Václav Domin.

Fakta – branky: 21. Mošna, 52. Kurek, 54. Michálek, žluté karty 1:3 (u domácích Wagner), jako hlavní řídil rozhodčí Langmajer, sledovalo 180 diváků.

Sestava Slavoje: Votýpka – Kabele, Dudák, Svoboda, Mravec – Persán, Novák, Wagner (53. Babka – 73. Švec), Tůma – Carda (84. Sekyra), Beránek (88. Strapek).

Na západ o šest

V příštím kole čeká v tabulce průběžně čtrnácté českokrumlovské fotbalisty příslovečný zápas o šest bodů.

Zelenobílí se totiž představí na trávníku bodově vyrovnaných a rovněž o záchranu bojujících Rokycan. Připomeňme, že podzimní vzájemný duel v krumlovském podzámčí skončil bezbrankovou remízou a bonusový druhý bod pak v penaltové loterii vytěžili Západočeši.