Českokrumlovský Slavoj pyšnící se sérií šesti výher, která ho vynesla až na lichotivý bronzový stupínek, přivítal rezervu druholigového Táborska, jež přijela hájit post lídra průběžného pořadí.

Č. Krumlov - Táborsko B 2:2 (1:1), penalty 4:5

A před bezmála třemi stovkami diváků byla zásluhou obou týmů k vidění fotbalově velmi kvalitní partie. Na první změnu skóre se nečekalo ani deset minut. To se ve vápně hostů po nedůrazném obranném zákroku Chotovinského dostal k míči krumlovský útočník Pavel Svoboda a bombou pod břevno nedal Jirkalovi šanci – 1:0.

Táborští byli zaskočeni a Krumlovští měli další šance. Po akcích agilního Svobody však Špát přestřelil a V. Beránek ve skluzu zamířil rovněž mimo tyče. Hosté se pak postupně oklepali. Nájezd Stuchlíka ještě kryl brankář Beránek, ale deset minut před půlí už Táborští průběžný stav dorovnali, když nikým nehlídaný legionář Hadžič hlavou upravil na 1:1. Do kabin přesto mohli jít spokojeněji slavojáci, to by však hlavička Rosůlka po vyhraném souboji s gólmanem Jirkalem musela být přesnější.

Ve druhém dějství znovu byla větší aktivita na straně s chutí hrajících zelenobílých. Ti šli podruhé do vedení v 54. minutě, kdy Kabele zahrával ze strany trestný kop, našel hlavu kanonýra Rosůlka, jenž se z podobných pozic nemýlí – a bylo to 2:1.

Pojistku pak měl po hodině hry na noze Dvořák, který před odkrytou brankou dobíhal přetažený centr, ale zblízka minul. Na druhé straně se zaskvěl brankář Beránek při další gólové hlavičce Hadžiče. V 78. minutě však domácí gólman podruhé kapituloval, když nedosáhl na umístěnou střelu Smetany z dvaceti metrů – 2:2.

V úplném závěru se ještě Krumlovští zlobili po neodpískaném penaltovém zákroku na Svobodu. Kvalitní duel však dospěl k remíze – a o vítězi se rozhodovalo v penaltové loterii. V ní byli úspěšnější hosté, kteří proměnili všech pět penalt, zatímco domácí Kabele ve třetí sérii na brankáře Jirkala nevyzrál – a bonusový druhý bod mířil na konto lídra.

Fakta – branky: 8. P. Svoboda, 54. Rosůlek – 36. Hadžič, 78. Smetana, ŽK 4:5 (u domácích V. Beránek, Rosůlek, Klivanda, P. Svoboda), rozhodčí Szikszay, 250 diváků, sestava Slavoje: Š. Beránek – Kabele, Klivanda, Dudák, Dvořák – Špát (74. Persán), Wagner, Novák, V. Beránek – P. Svoboda, Rosůlek.

Očima kouče

„Hrál se nadprůměrný divizní fotbal, kdy bylo od začátku vidět, že se utkávají dva týmy ze špičky tabulky. Spokojeni museli být i diváci, kteří často odměňovali povedené akce potleskem. V zápase jsme dvakrát vedli, ve druhé půli soupeře přehrávali, ale pojistku v podobě třetího gólu jsme bohužel nedali. Možná o půl gólu jsme byli lepší, což po zápase uznal i soupeř, ale nakonec se od nás štěstí odvrátilo. A penalty? Ty já moc neberu. Uhráli jsme dobrou remízu s prvním, což se počítá, i když jsme si zejména za velmi dobrý druhý poločas zasloužili vyhrát v normální hrací době. Za předvedený výkon znovu pochválím celý tým. Všichni makali od začátku do konce a bylo vidět, že chtějí prvního porazit. Vyzdvihnout ovšem musím oba útočníky Pavla Svobodu a Rosůlka, kteří znovu byli hodně nebezpeční, oba dali po jednom gólu, měli další šance a celkově předvedli nadstandardní divizní výkon. A myslím, že i přes výslednou prohru na penalty museli odcházet spokojení i diváci. To mě těší, protože právě pro takové zápasy fotbal hrajeme. Pokud budeme v takových výkonech pokračovat, tak věřím, že fandové si cestu na naše zápase zase najdou a ještě v hojnějším počtu," s jasným vzkazem uzavřel hodnocení divizního šlágru krumlovský kormidelník Jiří Svoboda.

Další derby

Českokrumlovští fotbalisté si v jedenáctém podzimním kole připsali na konto čtyřiadvacátý bod, čímž se udrželi na lichotivém bronzovém stupínku průběžné tabulky áčkové divizní skupiny.

Rovněž v příštím dějství slavojáky čeká jihočeské derby, ke kterému vyrazí v neděli na trávník aktuálně s osmi body v pořadí předposledního patnáctého Milevska. V minulém ročníku zelenobílí tohoto soupeře na podzim doma přejeli v poměru 3:0, ale při jarním trápení odvetu na jeho půdě prohráli vysoko 0:4. V neděli tedy budou mít šanci na reparát a vzhledem k postavení v tabulce jsou tentokrát jasnými favority.