Hradiště – Č. Krumlov 1:8 (1:1)

Krumlovští se na trávníku exúčastníka I.A pětačtyřicet minut rozkoukávali, ale postupně nasávali atmosféru úvodního a hned soutěžního utkání v nové sezoně. Domácí hráči ovšem neurovnaného startu Slavoje využili a ujali se v zápase vedení brankou Pichlíka – 1:0. Slavoj však do přestávky vyrovnal zásluhou trefy beka Kabeleho a pak už svého snaživého soupeře jednoznačně přehrával. Dalších sedm gólů hostů ze druhé půle přitom nemuselo být konečným střeleckým účtem, neboť zelenobílí zahodili ještě řadu velmi dobrých šancí.

Fakta – branky: Pichlík – Pavel Svoboda 3 (1x z penalty), Kabele, Novák, Peťule, Jakeš, Babouček z penalty.

Sestava Slavoje: Š. Beránek – Kabele, Dudák, Kroupa, Houska – Vnuk (46. Bordač), Rozkošný (46. Jakeš), Novák, Persán – P. Svoboda, Babouček (60. Peťule).

Do pohárového utkání zasáhli všichni hráči, které má trenér Jiří Svoboda spolu se svým novým hrajícím asistentem Janem Peťulem v této fázi přípravy k dispozici. Další absentují z důvodu dovolených a pracovních povinností, nebo si léčí zranění…

„Z různých důvodů jsme měli i s mladíky a mým asistentem pouze tři hráče na střídání. Proto jsem rád, že se na poslední chvíli po návratu z dovolené ozval Pavel Svoboda a my ho mohli narychlo dopsat na soupisku," předesílá krumlovský kormidelník Jiří Svoboda a jedním dechem se vrací přímo k samotnému pohárovému duelu: „Pavla bych vyzdvihl, protože byl znát jeho pohyb, dal tři góly a ještě se dostal do dalších šancí. Bylo by jen dobře, kdyby mu to tam padalo a převzal v týmu střeleckou štafetu po Rosůlkovi. Jinak to celkově byl z naší strany zápas dvou rozdílných poločasů. První nám vůbec nevyšel, když se nedařilo v kombinaci, naší hře chyběly pohyb i agresivita a navíc jsme si prakticky sami dali gól po špatné rozehrávce. Naštěstí se do půle povedlo srovnat. Po prostřídání jsme se ve druhém poločase výrazně zlepšili, soupeř začal fyzicky odpadat a výsledkem je nakonec výmluvná výhra. Celkově ovšem bylo vidět, že se jedná o první zápas po týdnu tvrdé přípravy a kluci toho měli za velkého horka opravdu dost."

Českokrumlovští fotbalisté splnili povinnost a postoupili do prvního kola Poháru FAČR, v němž je čeká daleko zvučnější soupeř v podobě třetiligového Písku. Toho zelenobílí přivítají již nadcházející sobotu 25. července od 17 hodin na domácím trávníku.

„Jsem rád, že jdeme dál, protože nám postup zaručuje další velmi kvalitní přípravu. Písek nás prověří daleko víc. Také sestava by už měla být kompletnější, když přibudou Klivanda se Špátem," uzavřel s pozvánkou na zajímavý pohárový duel trenér Svoboda.

František Lippl, Karel Vosika