Fotbalisté krumlovského Slavoje, kteří přivezli velice cennou výhru 2:1 z Dobříše, se od 10.30 na domácím trávníku postaví soupeři v barvách Olympie Březová. Přeborník Karlovarského kraje při premiéře v partii nováčků doma vyprášil 6:1 jihočeského mistra ze Soběslavi.

„Trochu jsme si soupeře sondovali. Je to prý ambiciózní důrazný tým, který jako farma druholigového Sokolova disponuje dobrými fotbalisty. Uvidíme, s čím na nás Březová vyrukuje. Jsme ovšem doma a body z Dobříše chceme potvrdit,“ jasně říká krumlovský kormidelník Václav Domin, kterému vrásky na čele přidělala rozšířená marodka…

„Z trojlístku minule zraněných kluků, které jsme museli střídat, určitě nebudou dva. Tůma ještě půjde s kolenem na další vyšetření a Musil má naštíplou klíční kost. U Slámy se asi rozhodne až před zápasem. Bohužel, na marodku se s kotníkem zase vrátil Mravec. Hodně pokopaný byl i Novák, kterému otekla noha, že se nevešel ani do kopačky. Naštěstí od čtvrtka už trénoval,“ těší trenéra Domina připravenost špílmachra před domácí premiérou.

NA ÚVOD DVĚ DERBY
O tomto víkendu startují i oblastní první třídy, kde los na úvodní dějství přichystal hned dvě prestižní okresní derby.

V áčkové skupině I.A třídy si to rozdají oba okresní zástupci v sobotu od 17 hodin na větřínském trávníku, kam zavítá před sezonou oslabený Velešín. Jasným favoritem by tedy měli být domácí, ale derby je derby…

Na nejnižším krajském stupni – v I.B třídě – bude derby k vidění v sobotu v podvečer v Loučovicích, kde se v bitvě o Lipno představí Frymburk. Vzájemné výsledky z minulé sezony (4:2 a 4:4) jsou to nejlepší pozvánkou pro diváky!

V domácím prostředí rozehrají novu sezonu ještě fotbalisté chvalšinského Sokola, kteří v sobotu hostí nováčka z Boršova. Kaplický Spartak v neděli podstoupí před svými fandy duel naposledy bronzového s pátým proti hostujícímu týmu z Ledenic.