Krumlovští zažili trochu rozporuplnou přípravu, když po výhrách s Vimperkem (5:2), juniorkou Dynama (4:2), v Třeboni (3:0) a nad Větřním (10:2) v závěru dvakrát padli s účastníky krajského přeboru z Hluboké (1:4) a Olešníku (1:2) … „Celkově ovšem příprava splnila to, co jsme od ní očekávali. Kluci odtrénovali i odehráli zápasy s dobrým nasazením a až na výpadek s Hlubokou jsem byl spokojený. A většinou jsme i dávali góly, což je vždy dobré,“ kvituje krumlovský trenér Václav Domin a dodává: „Jak na tom ale skutečně jsme, to nám ukážou až mistrovské zápasy,“ ví.

Třináctý tým minulého ročníku, který až úplně do posledního kola bojoval o zachování příslušnosti k republikové soutěži, zamíří k premiéře v sobotu na trávník naposledy sedmých Středočechů, a to hned s několika novými tvářemi. „V týdnu se do zdárného konce dotáhly příchody Filipa Hňupa z Táborska a Matěje Kříže, který naposledy chytal v Rakousku. Máme tedy i s Votýpkou tři gólmany, což je situace, která v Krumlově dlouho nebyla,“ pochvaluje si kormidelník Domin stav, který museli zelenobílí řešit po zranění brankářské jedničky Michala Trnky, jenž s přetrhanými vazy v koleni vypadne minimálně na půl roku. „Na obou nových brankářích je vidět, že mají něco za sebou a něco už odchytali. V přípravě rozhodně nepropadli. Ještě se musí dokonale sžít s týmem, aby mohli kluky před sebou lépe dirigovat, a bude to, myslím si, dobré,“ dumá kouč.

Ilustrační foto.
Kájov se rozešel smírně s krumlovskými mladíky

Také do pole mají slavojáci nové tváře, když návrat do zelenobílých barev hlásí dvojice odchovanců Jan Sláma (naposledy Zlatá Koruna) a Jakub Zatloukal (z Velešína). „Honza Sláma chytil v přípravě šanci za pačesy. Strávil sice tři roky v okresním fotbale, ale je to takový štírek na kraj zálohy, který svou pílí, důrazem a bojovností určitě bude přínosem. Jeho možnosti vidím hlavně pro brejkovou hru v zápasech venku,“ chválí jednu z posil trenér a k naopak defenzívnímu Zatloukalovi dodává: „Po zranění Mravce jsme potřebovali náhradu na kraj obrany a Kuba právě toto splňuje. Až si naplno zvykne na rychlejší fotbal, než jaký hrál před tím v první třídě, tak týmu zkušenostmi ve svých pětadvaceti lety také pomůže.“

Stará garda Dukly Praha láká příznivce fotbalu na sobotní podvečer k hranicím.
Na atraktivní fotbal můžete v sobotu zajet k hranicím nebo pod Kleť


K výše jmenované dvojici však ještě v průběhu tohoto týdne přibyla do kádru Slavoje jedna zcela nová posila. „Přišel k nám Tomáš Musil, který se nevešel do kádru třetiligového Písku. To je mladý devatenáctiletý hráč použitelný do zálohy i do útoku, kde nás už dlouhodobě nejvíc tlačí bota,“ ví kouč, jenž tak pro sobotní premiéru v Dobříši má ještě větší možnost výběru. „Až na Babku, který stále laboruje se zraněnými třísly z přípravy v Třeboni, jsme i se všemi posilami téměř kompletní. O základní sestavě mám také jasno. Jediný otazníček je snad v tom, koho pošlu do branky,“ přemítá trenér a ještě doplňuje: „Potřebovali jsme kádr rozšířit a hlavně zkvalitnit, což se těmito příchody stalo. Máme teď navíc i větší možnost střídání. A je to dobré i z toho pohledu, že nikdo z hráčů nemá místo v základu jisté a musí o něj tvrdě bojovat, což by také mělo prospět.“

A nyní již k premiéře! V soubojích s Dobříší se Krumlovským v minulé sezoně dařilo, když na podzim doma zvítězili 2:0 a v jarní odvetě venku po remíze 1:1 brali dva body za výhru na penalty. „Byl to jeden z mála soupeřů, se kterým jsme dvakrát bodovali, takže zkusíme tuto sérii natáhnout. Každopádně by bylo dobré nevracet se domů s prázdnou,“ přeje si před startem do nové sezony trenér Václav Domin.

Přes pozornou defenzívu Olešníku se Krumlovští jen těžko prosazovali (uprostřed v zeleném Václav Beránek v těsném souboji s olešnickým Šahajdou).
Nepovedená generálka Slavoje, doma padl s Olešníkem