Český Krumlov - Nová Ves 2:2 (0:0)

Domácím trenérům před těžkým zápasem přidělala vrásky na čele nevyprazdňující se marodka, přesto sehráli zelenobílí s papírovým favoritem velmi dobrou partii. V úvodu ovšem dominoval řadou exligistů prošpikovaný kádr hostujícího ambiciózního nováčka. Ten měl nejblíž k otevření skóre ve 33. minutě při trestném kopu velezkušeného Dorta, jenž však pálil jen do spojnice. V závěru půle se osmělili i domácí, ale Rosůlek po akci P. Svobody zamířil mimo tyče – a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl zajímavější a začaly padat i branky. Jako první se pohříchu radovali hosté, když se po faulu na Šindeláře pískala penalta, kterou Dort jistě proměnil – 0:1.

Jenomže slavojáci neskládali zbraně a byli po necelé hodině hry gólově odměněni, když standardka Nováka našla hlavu Rosůlka, jenž srovnal na 1:1.

Tvrdý direkt však přišel o šest minut později, kdy brankář Šiller podcenil pokus Krbečka – a hosté znovu vedli.

Stav 1:2 ovšem vydržel na světelné tabuli jen dvě minuty, když po pasu agilního Nováka dotlačil míč za záda hostujícího brankáře Wagner a podruhé smazal manko zelenobílého souboru – 2:2.

Následně se oba týmy snažily o rozhodnutí, ale výsledek se již nezměnil. Macháček hlavičkoval do tyče domácí svatyně a hostům pak už nepomohla ani krátká přesilovka v závěru, kdy byl po druhé žluté přísně vyloučen Pavel Svoboda – a první remíza krumlovského Slavoje v probíhající sezoně byla na světě.

Fakta – branky: 58. Rosůlek, 66. Wagner – 49. Dort z penalty, 64. Krbeček, ŽK 2:2 (u domácích P. Svoboda 2), ČK 1:0 (84. P. Svoboda), řídil rozhodčí Koval, sledovalo 150 diváků, sestava Slavoje: Šiller – Beránek, M. Svoboda, Klivanda, Kroupa – P. Svoboda, Novák, Wagner, Kodras – Babouček (46. Dvořák), Rosůlek (86. Sláma).

Očima kouče

První trenér krumlovského Slavoje Jiří Svoboda viděl domácí remízu s favoritem takto:

„Myslím, že proti silnému soupeři jsme měli i na víc. Hlavně druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý. V první půli jsme se tlačili moc středem, kudy to přes vysoké obránce nešlo. Po přestávce jsme už více hráli po křídlech a centrovanými míči dělali soupeři problémy. Vynutili jsme si tlak, vypracovali si šance, ale dostali jsme dva zbytečné góly, první z penalty a druhý polovlastní. Kluci ale nic nezabalili a pokaždé se povedlo rychle srovnat. V závěru přišlo sporné vyloučení, když se Pavel Svoboda probíjel do šance, byl stažen za dres, ale dostal druhou žlutou za simulování. To mě mrzí asi nejvíc, protože v posledních zápasech měl formu a bude nám chybět. Za druhý poločas si ovšem všichni hráči zaslouží absolutorium. Silného soupeře dostali pod tlak a i bod má proto cenu. Remíza je nakonec zasloužená, protože hosté v zápase nastřelili břevno a tyč. Pochválím celý kolektiv. I po zápase v kabině jsem říkal, že za předvedený výkon nemám klukům co vytknout. V posledních dnech se to na nás navalilo, o řadu hráčů se pokouší chřipka, navíc si v týdnu na tréninku zranil koleno Špát, takže za současné situace musíme brát i ten bod."

Českokrumlovští po první remíze v této sezoně klesli v tabulce o jedno místo, a to na šesté pořadí. V dalším kole zelenobílé čeká nejdelší výjezd ven, když v sobotu zamíří na hřiště průběžně jedenáctého nováčka z Chebu.