Fotbalisté divizního českokrumlovského Slavoje si ve finiši zimní přípravy odškrtli další náročný víkend.
V sobotu se zelenobílí vydali do Písku, kde absolvovali odvetu s půlmistrem krajského přeboru. V neděli pak zamířili do hlubockého podzámčí, kde v posledním duelu semifinálové skupiny Hlubocké zimní ligy změřili síly s účastníkem oblastní I. A třídy v barvách českobudějovické Lokomotivy.

Špatný výkon

Písek B – Č. Krumlov 1:0 (1:0). Před týdnem slavojáci v rámci soustředění téhož soupeře na domácí umělce těsně zdolali (2:1), ale odveta se jim vůbec nepovedla. O vítězi střetnutí se rozhodlo po dvaceti minutách herně vyrovnané partie, kdy z vápna napřáhl domácí Pichlík a tečovaná střela skončila za zády bezmocného Trnky – 1:0. Krumlovští mohli vyrovnat při šancích Klivandy nebo P. Svobody, ale v koncovce jen potvrdili, že efektivita je v letošní přípravě jejich největší bolestí…

„V sobotu jsem nebyl s naším výkonem vůbec spokojený a také jsem to hráčům hned po zápase musel vytknout. Z naší strany tam bylo prakticky všechno špatně. Chybělo mi v naší hře větší nasazení, pohyb a vůle po vítězství. Za celý zápas jsme prakticky nevystřelili na branku a bylo to celkově takové hodně odevzdané, což se mi vůbec nelíbilo. Kluci jakoby si přijeli do Písku jen zahrát a vůbec neplnili to, co jsme po nich chtěli. S kvalitním soupeřem jsme si nevyzkoušeli nic z toho, co jsme mohli," nakvašeně hodnotil přípravnou prohru českokrumlovský kormidelník Jiří Svoboda.

Sestava Slavoje: Trnka – Pliška, Klivanda, M. Svoboda, Wagner – Sivák, Pintér, Novák, Vacek – Weinhard, Beránek, střídali: Šiller, Hrabík, Kroupa, Špát, Kodras, P. Svoboda, Babouček.

Remíza v podzámčí

Č. Krumlov – Lokomotiva Č. Budějovice 1:1 (0:0). Krumlovští po domluvě trenérů tentokrát začali aktivněji a už v úvodu měli velkou šanci. Do vápna soupeře se v 5. minutě probil agilní Carda, ale zamířil po zemi těsně vedle. O pět minut později po rohu Nováka hlavičkoval z jasné pozice P. Svoboda, balon však skončil v náruči připraveného gólmana Kříže. S přibývajícím časem se ovšem začal osmělovat i houževnatý soupeř a Šiller se hodně zapotil při bombě Hosteka zpoza šestnáctky. Hrálo se nahoru a dolu, ale i přes několik slibných situací se bezbrankové skóre do poločasu nezměnilo.

Do druhé půle poslali krumlovští trenéři na hřiště hned kvartet čerstvých hráčů. Už po několika minutách Novák krásně do uličky našel rozběhnutého střídajícího Vacka, ale ten v gólové pozici poslal křížnou ránu těsně mimo. I v dalších okamžicích se pokračovalo za převahy Slavoje, ale nečekaně udeřilo na druhé straně. V 70. minutě po jednom z rychlých kontrů zprava téměř od praporku centroval budějovický kapitán Hostek a přetažený míč zapadl za záda chybujícího Trnky na 0:1.

Jenomže odpověď zelenobílých byla téměř okamžitá. Hned po rozehrání Pintér vyslal po levém křídle Vacka, ten přesným centrem našel ve vápně Cardu, jenž z voleje po necelé minutě od první změny skóre vyrovnal na 1:1. V poslední čtvrthodině se pak slavojáci snažili rozhodnout, aby se vyhnuli v utkání o pořadí soupeři ze základní skupiny, ale nebylo jim už přáno. A když krátce před koncem gólman Kříž vyrazil bombu Pintéra z trestného kopu, tak se body dělily.

Tento výsledek znamená, že Českokrumlovští v semifinálové skupině E hlubockého turnaje obsadili se ziskem dvou bodů až třetí místo a v derniéře se utkají o konečné páté pořadí se třetím týmem druhé skupiny. Tím se pohříchu staly Bavorovice, se kterými se již slavojáci střetli v základní skupině a vyhráli vysoko v poměru 6:2.

„Chtěli jsme skončit alespoň na druhém místě, abychom hráli s Milevskem nebo Roudným, ale vyšlo to zase na Bavorovice, bohužel," mrzí kouče Svobodu, jenž se ještě vrací k zápasu s Lokomotivou: „Nedělní výkon byl daleko lepší než o den dříve v Písku. Kluci viditelně chtěli víc hrát a předvedli daleko lepší nasazení. Lokomotiva ovšem byla velice houževnatý soupeř s řadou šikovných mladých hráčů a my se opět jen těžko dostávali do šancí. A když už jsme nějaké měli, tak se zase nedařilo v koncovce. Často jsme kombinace brzdili zbytečnými přihrávkami dozadu. Chtělo to ještě více zrychlit hru, což se nám povedlo jen párkrát, včetně situace při vyrovnávacím gólu. Se soupeřem z první třídy bych si představoval, že branky dáme aspoň tři. Obrana byla v pořádku, ale góly dáváme hodně těžko a budeme v tomto směru muset ještě hodně zapracovat," má jasno krumlovský trenér Jiří Svoboda.

Sestava Slavoje: Šiller – Litvan, Pliška, Hrabík, J. Zatloukal – Kodras, Kroupa, Novák, Špát – P. Svoboda, Carda, střídali: Trnka, Pintér, Vacek a K. Zatloukal.

Už jen dvakrát

Jak již bylo řečeno, českokrumlovské fotbalisty čeká na hlubockém turnaji ještě jeden zápas, a to duel o konečné páté místo s Bavorovicemi. Ten je na programu v sobotu 23. února v pravé poledne. O týden později už slavojáci sehrají generálku, kterou bude nedělní (3. března) vystoupení na umělce v tréninkovém centru na Složišti proti ligovému dorostu českobudějovického Dynama.