Česká divize: Druhé dějství nejnižší republikové soutěže přináší do krumlovského podzámčí souboj v premiéře neúspěšných týmů. V minulé sezoně bronzový Slavoj, jenž padl 0:2 při derby v Milevsku, hostí nováčka v barvách ZČE Plzeň, který na úvod prohrál doma vysoko 0:4 s Doubravkou.

Zelenobílí nemají na tohoto západočeského soupeře nejlepší vzpomínky, když v poslední vzájemné konftrontaci v předminulém ročníku na půdě tehdy beznadějně posledního nečekaně prohráli…

„Víme, že Plzeň hodně suverénně vyhrála krajský přebor. Je to takový houževnatý soupeř, který praktikuje důrazný styl a hraje na jednoho útočníka. Určitě to nebude nic lehkého, ale hrajeme doma a nebereme nic jiného než výhru," burcuje krumlovský kormidelník Jiří Svoboda, jenž na domácí premiéru opět nebude mít kompletní sestavu… „Určitě nebudou minule vyloučený Václav Beránek a Pavel Svoboda, který ještě dobírá antibiotika. Naštěstí už po nemoci zase začal trénovat Novák a bude k dispozici. Řeším tak jediný otazník, a to koho dáme do útoku k Baboučkovi," přemítal před úvodním domácím vystoupením Slavoje v nové sezoně kouč.

I.A třída: Z kvarteta okresních zástupců v béčkové skupině druhé nejvyšší krajské soutěže vstoupí do nové sezony v domácím prostředí trojlístek.

Jako první vyběhnou před svými fandy hráči velešínského nováčka, kteří dnes hodinu a půl po poledni hostí budějovickou Slávii. Loňský novic z Větřní od 17 hodin změří síly s ambiciózní Dobrou Vodou. Zítra pak cestu za napravením reputace po pádu z KP zahájí kaplický Spartak v domácí partii s rezervou divizního Roudného.

I.B třída: Úvodní dějství nové sezony v áčkové skupině nejnižší oblastní soutěže s pěti týmy našeho regionu nabízí hned velký tahák v podobě duelu nováčka z Černé v Pošumaví, jenž dnes v sousedském okresním derby při krajské historické premiéře vyzve hornoplánskou Smrčinu.

Před svými fanoušky se představí i druhý okresní nováček v barvách vyšebrodského Dynama, který zítra od 15 hodin přivítá nevyzpytatelný Sedlec.