Po šestibrankovém domácím debaklu s lídrem áčkové divizní skupiny z Karlových Varů udělali trenéři zelenobílého souboru změny prakticky ve všech formacích, ale ke kýženému efektu to nevedlo. Brankáře Kříže mezi tyčemi nahradil rekonvalescent Hňup, na pravém kraji obrany hrál od začátku Švec, v útočné dvojici byl vedle Klivandy tentokrát v základu Beránek.

Mariánské Lázně - Český Krumlov 4:0 (2:0)

Na západě se v sobotu hrálo za deštivého a větrného nevlídného počasí, s čímž se daleko lépe vyrovnali domácí viktoriáni.

Západočeši byli od začátku důraznější, měli více ze hry a po půlhodině šli zaslouženě do vedení. Na pas za krumlovskou obranu si naběhl Kavalír a z nájezdu překonal navrátilce Hňupa – 1:0. Za dalších osm minut přidal ze standardní situace druhý úspěch domácích přesně hlavičkující Lukáš, který se prosadil mezi trojlístkem nedůrazně bránících slavojáků – 2:0.

Veškerý vítr z krumlovských plachet a jakékoliv naděje Slavoje na případný obrat vzala Viktorie už dvě minuty po změně stran dorážkou Kabeláka, jenž nikým neatakovaný doklepl do sítě Hňupem na břevno vyraženou ránu jednoho ze svých spoluhráčů – 3:0.

Jihočeši aspoň částečně zvedli hlavy až za tohoto stavu, ale nebyl jim přán ani čestný úspěch. Dudák orazítkoval břevno a pokus střídajícího Babky do odkryté branky trefil na čáře stojícího obránce…

Platilo tedy omšelé nedáš – dostaneš, když domácí krátce po uplynutí hodiny hry zasadili hostům ještě jednu ránu do vazu trefou Holuba a pak v poklidu dotáhli utkání k výmluvné čtyřbrankové výhře.

„V první půli jsme předvedli ustrašený výkon, hodně jsme kazili a nebyli důrazní hlavně při standardkách. Lépe jsme začali hrát až ve druhém poločase, bohužel to bylo už za rozhodnutého stavu. Největší rozdíl mezi námi a jinými soupeři vidím v tom, že z dobrých šancí nedáváme góly. Nastřelili jsme břevno, tyč, jednou tam vykopávali balon z branky, ale k dorážce nám, na rozdíl od soupeřů, pokaždé něco chybí. Jiné týmy podobné situace využívají a my inkasujeme. Ty obdržené góly ovšem pramení už ze hry vepředu, kde v útoku míče nepodržíme nebo je ve středu hřiště snadno ztrácíme,“ hodnotil po prohře v Mariánských Lázních krumlovský trenér Václav Domin.

Fakta – branky: 31. Kavalír, 39. Lukáš, 47. Kabelák, 63. Holub, žluté karty 3:2 (u hostů Klivanda, Beránek), jako hlavní řídil rozhodčí Duchoň, sledovalo 100 diváků.

Sestava Slavoje ČK: Hňup – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Kroupa (64. Babka), Wagner, Novák, Persán (80. Neckář) – Beránek, Klivanda (85. Svoboda).

TEČKA UŽ V PÁTEK

Českokrumlovští fotbalisté si černou šňůrou bez bodu opět v divizní tabulce pohoršili, když aktuálně klesli již na sestupovou čtrnáctou příčku.

O alespoň částečné vylepšení nepovedeného podzimního finiše se slavojáci budou pokoušet v derniéře první poloviny sezony, která je na programu již o nadcházejícím státním svátku. Zelenobílí v pátek 17. listopadu přivítají soupeře ze středu průběžného pořadí – FK Hořovicko.

Pozor! Tentokrát se nebude hrát v obvyklém dopoledním čase, ale podzimní tečka na krumlovském trávníku má výkop stanovený na 13.30 hodin.