Do branky zelenobílých, kteří vyběhli ve zbrusu nových dresech, se po zranění vrátil gólman Hňup. Na lavičku pak usedlo duo rekonvalescentů Klivanda s Persánem. Po rozcvičení se ale ukázalo, že nebude moci hrát Svoboda, kterého na kraji obrany zastoupil Švec.

Č. Krumlov - Aritma Praha 1:1 (0:1) pen. 6:5

V samotném utkání se jako první o slovo přihlásili domácí, když se na vápně pěkně uvolnil Wagner, ale jeho ránu pod břevno Stareček vyrazil. Skóre se měnilo na konci první desetiminutovky. Krumlovští zahrávali roh, který však Pražané odvrátili, šli okamžitě do rychlého kontru a Junek dalekonosnou střelou pod břevno nachytal Hňupa v nedbalkách – 0:1.

Slavojáci se pak sice snažili kontrovat, ale veškeré jejich úsilí končilo převážně na dvoumetrovém Frnochovi, jenž odvracel stereotypní nákopy vzduchem i pokusy zelenobílých o proniknutí do šestnáctky.

S ofenzivním projevem svého týmu nebyli spokojeni ani krumlovští trenéři, kteří do druhého dějství provedli hned dvojnásobnou změnu – a příchod Klivandy s Persánem hru Slavoje výrazně oživil. Tutovku si domácí vypracovali v 58. minutě, kdy Novák přesnou kolmicí vyslal do sóla Persána, ten však vybíhajícího Starečka neprostřelil.

Za dalších pět minut se už slavojáci radovali. Od rohového praporku centroval Kabele a Wagner hlavičkou ke vzdálenější tyči nedal hostujícímu brankáři šanci – 1:1.

Krumlovští se pak hnali za dokonáním obratu, ale zapomněli na zadní vrátka a málem za to pykali. V 68. minutě propadl centr ze strany ve vápně až ke zcela volnému Volkovi, ale Hňup napravil své zaváhání z první půle a gólovku útočníka Aritmy zneškodnil.

Od 77. minuty se pak domácím naskytla možnost početní výhody, když po druhé žluté putoval předčasně pod sprchy hostující Vávra. Přesilovku mohli zelenobílí využít v úplném závěru, ale hlavička Klivandy po rohu svůj cíl nenašla a při velkém závaru v poslední minutě Sláma zblízka brankáře Pražanů neprostřelil – a o vítězi utkání musel rozhodnout penaltový rozstřel.

Při desítkách byli domácí (postupně Wagner, Kabele, Novák, Kroupa, Zatloukal) i hosté v pěti rundách stoprocentní. Až v šesté sérii Hňup vyrazil pokus Volka a vzápětí Dudák neomylně zařídil pro krumlovské barvy bonusový bodík.

„Byl to těžký zápas, v němž Aritma ukázala, že má dobrý tým. Nám se moc nepovedla první půle, kdy jsme nepodrželi balon. Po střídání se to zlepšilo. Klivanda na Frnocha platil, lépe jsme se pohybovali i kombinovali a tým se nastartoval. Přidali jsme černou práci, bez které to nejde, v důležitém momentu podržel brankář. Za zodpovědný výkon jsme si pak bod navíc zasloužili a jsem rád, že nás to drží v kontaktu s týmy nad námi,“ pobrukoval si krumlovský kouč Václav Domin.

Fakta – branky: 63. Wagner – 10. Junek, ŽK 1:3 (u domácích Kroupa), ČK 0:1 (77. Vávra po 2. ŽK), rozhodčí Kastl, 130 diváků.
Sestava Slavoje: Hňup – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Wagner, Novák, Kroupa, Sláma – Beránek (46. Persán), Babka (46. Klivanda).

Českokrumlovští mají nyní na kontě 11 bodů a po devíti kolech drží dvanáctou příčku. V příštím dějství je čeká výjezd na trávník aktuálně šestých Klatov, které mají o tři body více.