Nástup do utkání se lépe povedl Pražanům, kteří šli do vedení trefou Glasnoviče už v 7. minutě. Slavojáci se naštěstí rychle oklepali, hráli bez respektu a na konci první čtvrthodiny kontrovali přesnou střelou Taubera z vápna – 1:1.

Vzápětí však hosty postihl výrazný zásah do sestavy, když vinou zranění musel ze hry odstoupit stoper Kabele. Nedůraz v krumlovské defenzívě se pak podepsal pod druhý gól Aritmy, kdy hosté při standardní situaci neuhlídali Rybku, jenž upravil na poločasových 2:1.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky byl však v podání zelenobílých výborný. Už po třech minutách se ujala přesná hlavička Wagnera, který srovnal na 2:2.

Za další čtyři minuty se podruhé v utkání prosadil kanonýr Tauber – a hosté vedli. Jenomže radost z nadějného stavu vydržela slavojákům jen deset minut. Přišla další standardní situace Pražanů, mladý Švec ve vápně nepokryl Beneše, který zblízka dorážel na 3:3.

A dvacet minut před koncem Aritma rozhodla. Domácí vybojovali roh, po kterém Rybka svým druhým gólem zajistil favoritovi všechny tři body – 4:3. Slavojáci se ještě pokoušeli o odpověď, v dobré pozici se ocitl střídající Tůma, ale už bez efektu.

„Brzy hned v úvodu zápasu se zranil Kabele a musel střídat, což narušilo kompaktnost naší obrany. V defenzívě jsme potom udělali hrubé individuální chyby, které Aritma potrestala. Při tom jsme se na nebezpečné standardky soupeře připravovali, ale při jejich bránění jsme doslova vyhořeli. Je to škoda, protože to bylo hratelné! Dát tři góly na hřišti druhého a nemít z toho nic, to je ovšem špatné. Domácí jsme znervózněli, ale nedokázali toho využít. Rozhodnout jsme mohli už v první půli, ale nakonec jsme to neustáli. Přesto si myslím, že jsme odehráli jedno z nejlepších utkání, a to celé, ne jenom poločas. I přes prohru mužstvo pochválím. Po vynucených střídáních, kdy kromě Kabeleho musel vinou zranění střídat ve druhé půli i Mravec, tak se s tím kluci popasovali dobře. Bohužel, je to bez kýženého bodového efektu…" smutnil krumlovský kormidelník Václav Domin a ještě dodal: "Další týmy ze spodku vyhrávaly, situace v tabulce se opět vyrovnává a posledních šest kol bude opravdu hodně zajímavých!“

Fakta:

Aritma Praha - Český Krumlov 4:3 (2:1)

branky: 30. a 71. Rybka, 7. Glasnovič, 63. Beneš – 15. a 52. Tauber, 48. Wagner, ŽK 5:2 (u hostů Svoboda, Wagner), rozhodčí Jati, 120 diváků.

Sestava Slavoje: Hňup – Beránek, Kabele (15. Švec), Dudák, Svoboda (63. Neckář) – Sláma (85. Strapek), Kroupa, Novák, Mravec (63. Tůma) – Wagner, Tauber.

DOMA NA KLATOVY

Českokrumlovští fotbalisté i přes nadějný vývoj nakonec třicetibodové konto nerozhojnili, zůstávají třináctí – a situace v boji o záchranu se dramatizuje.

V příštím kole zelenobílí přivítají v sobotu dopoledne (10.30) na svém trávníku celek západočeských Klatov, který má na kontě jen o tři bodíky více. Na podzim Slavoj v Klatovech vyhrál gólem Persána 1:0.