ČESKÁ DIVIZE

Fotbalisty českokrumlovského Slavoje, kteří minule doma oloupili o dva body druhý Rakovník (1:1 a 4:1 na penalty, čeká v neděli výjezd na trávník jihočeského rivala z Jankova – a půjde o důležité derby dua šetnáctibodových týmů.

„Pro nás je důležité, že se vyprazdňuje marodka. Uzdravili se Mravec a Svoboda, v pořádku je i Beránek, takže kromě dlouhodobých marodů Trnky, Tůmy a Musila jsme kompletní,“ těší krumlovského kouče Václava Domina, jehož tým bude v neděli za Klukem čelit další výzvě. „Podle počasí to vypadá, že bude hodně těžký terén. Čekám i to, že Jankov na nás zase vyrukuje s tvrdým stylem hry. Na to se musíme připravit!“ ví trenér.

My dodejme, že v minulém divizním ročníku se na podzim v Jankově radovali z výhry 3:0 domácí. V jarní odvetě na krumlovském trávníku se na závěr sezony zrodila „památná“ bezbranková remíza a bonusový bodík pak v penaltách přidali Jankovští. Slavojáci tedy mají co oplácet!

PRVNÍ TŘÍDY

V druhé nejvyšší oblastní soutěži – I.A třídě – má ve dvanáctém kole výhodu domácího prostředí z naší dvojice jen v áčkové skupině poslední Velešín, jenž v sobotu dvě a půl hodiny po poledni přivítá aktuálně dvanáctý Vacov.

Desáté Větřní zamíří už v sobotu po ránu na hřiště předposledního nováčka ze Sedlce, který však při velké vyrovnanosti na náš tým ztrácí jen tři body.

Písečtí fotbalisté ve III. lize před týdnem nastříleli Nymburku šest branek (na snímku v útočné akci Antonín Presl). O víkendu fotbalové soutěže v kraji pokračují.
Fotbalový víkend na jihu Čech

I.B třída: V programu dvanáctého podzimního pokračování nejnižší krajské soutěže najdeme další ze série okresních derby. V důležité partii ze spodní poloviny tabulky se v sobotu od 14.30 utkají třinácté Chvalšiny s desátou Kaplicí – a pod Kletí se tedy bude hrát o pověstných šest bodů. V minulém ročníku se ve vzájemných soubojích vždy radovali domácí. Na podzim vyhráli Chvalšinští nejtěsnějším výsledkem 1:0, v jarní odvetě rozjetí Kapličtí opláceli i s úroky a zapsali vítězství 5:0.

Před svými fandy vyběhne v tomto kole i další pětice našich týmů. Už hodinu před sobotním polednem má výkop souboj nováčků mezi devátou Zlatou Korunou a dvanáctým Boršovem.

Atraktivní fotbal slibuje sobotní odpolední partie pátých Loučovic s ambiciózním a v pořadí jen o skóre druhým novicem z Klikova.

Nejvýše v tabulce I.B třídy figurující okresní zástupce, průběžně třetí Frymburk, v sobotu přivítá jako jasný favorit poslední Olešnici. V neděli se bude pokoušet jedenáctá Nová Ves o vylepšení pošramoceného podzimního obrazu v domácím zápase se šestým Kamenným Újezdem.

OKRESNÍ PŘEBOR

Za tahák jubilejního desátého dějství okresního přeboru můžeme směle označit sobotní duel čtvrtého Kájova se třetím Vyšším Brodem, jenž přijede potvrzovat post nejproduktivnějšího týmu dvanáctičlenného pelotonu (v devíti zápasech nasázeli hráči Dynama do sítí soupeřů již rovných padesát gólů).

Lídr pořadí z Dolního Dvořiště v roli jasného favorita v sobotu od 14.30 hostí desáté Přídolí. Druhá Horní Planá ve stejném čase vyběhne v sobotu pod Kletí na trávník průběžně sedmé Křemže.