Premiéru si odbyl v předligové generálce s Jihlavou a v lize poté odchytal všechna čtyři utkání, která českobudějovičtí fotbalisté na jaře hráli.

S cenným bodem za remízu 1:1 se svěřenci trenéra Františka Cipra vrátili i z Ostravy, kde Michal Daněk s ligovým fotbalem začínal.

Bod z Ostravy zřejmě berete, vždyť jste Baníku na jeho hřišti zároveň taky dva body sebrali. Je to tak?

Samozřejmě, v Ostravě se hrálo o šest bodů.Kdybychom vyhráli, mohli jsme jim odskočit o další tři body. Bohužel jsme brzy dostali vyrovnávací gól. Nicméně i bod jsme brali. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že z prvních čtyř zápasů, z nichž tři hrajeme venku, budeme mít šest bodů, brali bychom to všemi deseti.

Přestože před vstupem do jarní části sezony asi nejen mezi fanoušky panovaly obavy z nepříjemného losu, zatím se vám na jaře daří. Vždyť jste na jaře ještě nepoznali hořkost porážky.

Samozřejmě, že jsme spokojeni, protože ze čtyř utkání jsme třikrát hráli venku. Nikdo nám nevěřil, že z venku budeme vozit body. A my je vozili, a byť to pokaždé bylo po bodu za remízu, všechny ty tři nerozhodné výsledky byly velice cenné. Mohli jsme sice ve všech těch třech zápasech vyhrát, ale taky prohrát a nemít nic. Myslím, že ty tři body, co jsme z venku dovezli, pro nás jsou hodně důležité.

Všechny ty čtyři zápasy jste odchytal, takže asi i vy osobně jste spokojen. Kvůli tomu jste sem ostatně asi i šel, abyste si pravidelně zachytal, ne?

Šel jsem do Budějovic hlavně s tím, že bych Dynamu chtěl pomoci. Což se zatím, musím to zaklepat, snad i daří. Doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat dál.

Gól v Ostravě jste podobně jako předtím v Jablonci zase dostali zpoza vápna. Nemrzelo vás to?

Stejně jako předtím v Jablonci jsem tu střelu viděl na poslední chvíli a už jsem na to nedosáhl.

Naopak několikrát jste tým podržel. Kdy jste se nejvíc zapotil?

Vybavuji si dvě střely Kukece a hlavičku téhož hráče. Na to jsem naštěstí dosáhl a pak už to někdo přede mnou odkopl. Myslím Roman, či Tomáš, ale to je jedno, hlavně, že se tam doplňujeme a že nám to zatím klape.

V úvodu zápasu jste se srazil se Svěrkošem a domácí diváci se zlobili, že vás rozhodčí nevyloučil. Jak jste to viděl vy?

Já bych se do novin k tomuto momentu nerad vyjadřoval…

Takže raději k tomu, co vás čeká – a to je v neděli tady Slovácko.

Stát se může cokoli, my ale rozhodně půjdeme v neděli do zápasu s tím, že chceme vyhrát. Věřím, že to zvládneme, získáme tři body a posuneme se zase blíž k záchraně, v níž my tady všichni věříme.

Slovácko je směrem dopředu nebezpečné, navíc na hrotu je Libor Došek, a to je pro zadní řady všech mužstev v lize hodně nepříjemný útočník…

Fotbal ale není jen o jednom hráči. I ve Slovácku je deset hráčů v poli. A že mají vpředu dobré hráče? My zase máme neméně dobrou obranu!

Další týden po nedělním utkání se Slováckem vás čeká ligový zápas v Plzni, odkud jste do Dynama přišel. Už víte, zda vůbec budete moci proti „své“ Plzni chytat? Anebo vám to obvyklá dohoda mezi kluby zakazuje?

Abych byl upřímný, já se na to tady ptám už celý týden a zatím mám zprávy, že do Plzně asi vůbec nepojedu…