Horní Planá - Vyšší Brod 6:3 (4:1)

V úvodní desetiminutovce sice měli herně navrch hosté, ale od 11. minuty se vše začalo odvíjet očekávaným směrem. Po rychle rozehraném trestném kopu Koršaly se dostal do sóla Koritar a s přehledem poslal domácí do vedení – 1:0.

Ve 14. minutě to již bylo o dva. Tentokrát Koritar ideálně vysunul Klika, a ten nezaváhal – 2:0.

Hosté kontrovali přímým kopem Jirkala těsně mimo. Ve 22. minutě střídající Bednář, který nahradil zraněného Švábirta, udělal kličku i Čadkovi a zvýšil už na 3:0.

Po půlhodině hry napřáhl z velké dálky Kostínek a povedený lob znamenal už čtyřbrankový náskok Smrčiny.

Poté byl k vidění druhý nájezd Bednáře, jenž opět udělal kličku gólmanovi, ale tentokrát minul branku. A čtyři minuty před pauzou se dočkali i hosté, když se po centru z levé strany hlavou prosadil Gondek na poločasových 4:1.

Druhá půle byla ponejvíce ukázkou neproměňování šancí ze strany domácích. Po rohu hostů šli hráči Smrčiny do brejku, sám na gólmana běžel Adam Kvasnička, ale nedal. Tváří v tvář brankáři se dostal i hostující Dibďák, ale i Kothánek si s jasnou šancí poradil. Stavidla dalšího brankostroje tak otevřela až 73. minuta, kdy Klik unikl po pravé straně, ve vápně našel Koritara, který zvýšil na 5:1.

O čtyři minuty později se krásně z přímého kopu trefil vyšebrodský Prochaska a korigoval na 5:2.

V 83. minutě potom byl za ruku Gajdoše nařízen proti domácím pokutový kop, který Račák proměnil a upravil na 5:3.

Poslední slovo v zajímavém derby ovšem měli domácí, a to tentokrát hrající trenér Miroslav Schönkypl. Ten se v 90. minutě dostal do šance a klasickým bodlem upravil hokejový výsledek derby na konečných 6:3.

Hornoplánští si zaslouženě připsali čtvrtou výhru v sezoně a se ziskem patnácti bodů jim aktuálně patří čtvrtá příčka. Vyšebrodští zůstali se sedmi body jedenáctí.

Horní Planá: Kothánek – Gajdoš, Mražík (56. Aleš Kvasnička), Kostínek, Grmela – Koršala, Adam Kvasnička, Boháč, Klik – Koritar, Švábirt (19. Bednář – 80. M. Schönkypl).

Vyšší Brod: Čadek – Sosna (76. Filip), Pomije, Jirkal, Prochaska – Bartoň ml., L. Rapčan, Dibďák, Račák – R. Bäuml, Gondek.

Tentokrát hrající trenér Miroslav Schönkypl (Horní Planá): „Měli jsme v derby šancí na několik zápasů, jen Koritar šel asi pětkrát sám na branku. Od Brodu jsem čekal o něco víc, ale musím říct, že nás ničím nepřekvapil. Soupeř hrozil jen ze standardek, ze kterých dal všechny branky. Naši kluci si s chutí zahráli, po prvním gólu z nich spadla nervozita a potom jsme už na hřišti dominovali. Za rozhodnutého stavu jsme ale ve druhé půli zbytečně polevili a dovolili soupeři výsledek opticky korigovat. V součtu jsme přesto vyhráli jasně a zaslouženě."

Trenér Jaroslav Jirkal (Vyšší Brod): „Zkusili jsme změnu na postu brankáře a Čadek za góly, až na tu střelu z velké dálky, nemohl. Hráli jsme ovšem v defenzívě celkově naivně a šance domácím sami nabízeli. Soupeř pak rozhodl z brejků, ze kterých dal asi pět gólů. Dva z toho byly dle mého soudu z ofsajdu, ale na to se vymlouvat nebudeme. Herně jsme o tolik horší zase nebyli, ale veškerá naše snaha končila na šestnáctce. Už jsem to říkal a musím to zopakovat znovu, chybí nám kvalita v útoku a na víc momentálně bohužel nemáme."

Karel Řepa, Karel Vosika