Naprázdno nečekaně vyšla hornoplánská Smrčina, která padla doma s exúčastníkem I.A z Dřítně a pohoršila si ze čtvrté na šestou příčku. Před svými fandy naopak konečně zabralo vyšebrodské Dynamo, jež urvalo všechny tři body v partii ze spodku pořadí se Zliví a polepšilo si o jednu příčku na desáté pořadí.

Cenné remízy na horkých půdách silných soupeřů vyválčili hráči béčka Kaplice a Křemže. Spartakovci odvezli bod ze Sedlece a drží pátou příčku, Křemežští hráli bez branek v Nemanicích a jsou nadále devátí.

Domácí partie

Horní Planá – Dříteň 2:3 (1:2). Lépe začali hosté a z první větší šance hned udeřili, když se po rohu prosadil Smékal – 0:1. Po půlhodině už vedli hosté o dva, když chybu stopera Gajdoše na polovině hřiště ze sóla potrestal znovu Smékal – 0:2. Pět minut před pauzou dali domácí kontaktní gól. Po křídle utekl Švábirt a z jeho centru Petr Schönkypl snížil na poločasových 1:2.

Nástup do druhé půle pak lépe vyšel domácím a po pěti minutách ze signálu po rozehrané standardce Koršala dorážel na 2:2. V 55. minutě byl navíc hostům po druhé žluté vyloučen Hošek, ale ani to Smrčině k obratu nepomohlo. V 63. minutě se hosté dostali do brejku, střelu Kovaříka stačil Kothánek ještě vyrazit, ale na dorážku Pfeffera už nestačil – 2:3. V 69. minutě se pak síly na hřišti vyrovnaly, když po druhé žluté putoval předčasně pod sprchy i domácí Kostínek. Dříteňští pak už těsný náskok uhájili a od Lipna si vezli všechny tři body.

Sestava Smrčiny: Kothánek – Aleš Kvasnička (80. Mražík), Gajdoš, Kostínek, Grmela – Koršala, P. Schönkypl, Adam Kvasnička, Boháč (37. Švábirt) – Klik, Koritar.

Vyšší Brod – Zliv 4:3 (2:3). Už od 5. minuty Dynamo po rychlém kontru hostů prohrávalo. Po čtvrthodině si na kolmici Jirkala naběhl do vápna Dibďák a střelou k tyči srovnal na 1:1. Ve 22. minutě domácí díky důrazu Jirkala otočili na 2:1. Jenomže hosté dvěma slepenými góly kontrovali. Podruhé v utkání se trefil Szabó a na poločasových 2:3 dával Kazík.

Ve druhé půli domácí přitlačili soupeře na jeho polovinu, ale dlouho se nemohli gólově posadit. Až v 70. minutě jim pomohlo nedorozumění zlivského gólmana s obránci a propadlý míč snadno umístil do branky Pomije na 3:3. Závěrečný místy až drtivý tlak Dynama pak našel vyjádření v nastaveném čase, kdy Gondek zblokoval odkop hostující obrany, sražený míč se dostal ve vápně k Lukáši Rapčanovi, který tvrdou střelou zajistil domácím doslova zlaté tři body – 4:3.

Sestava Dynama: D. Rapčan – Sosna, Pomije, V. Syrovátka, Prochaska (46. Bartoň st.) – Račák, L. Rapčan, Jirkal, R. Bäuml (65. J. Filip) – Dibďák, Pham (35. Gondek).

Plichty venku

Sedlec – Kaplice B 1:1 (0:1). V souboji týmů z horní poloviny tabulky opět držel akcie Spartaku matador Bílý, jenž k brankářské profesi přidal i nadstavbu. Ve 27. minutě po jeho výkopu zaváhali domácí zadáci, vše se rozhodl řešit vyběhnutím mimo vápno brankář Hanzal, následný souboj s Faltusem ale prohrál a kaplický hráč střelou do odkryté svatyně otevřel skóre – 0:1.

Osm minut po pauze však bylo srovnáno, když Kučera poslal míč k tyči mimo dosah Bílého a upravil na 1:1. I přes několik šancí na obou stranách se pak už na výsledku nic nezměnilo, spartakovci závěr takticky zvládli a odvezli si z horké půdy cenný bod.

Sestava Spartaku: Bílý – O. Kouba, Koclíř, Hami, D. Smolen – Valíček, Kubata, Lattner, Faltus – Preusler (90. Kvasnička), M. Kouba (86. Bauer).

Nemanice – Křemže 0:0. Křemežští na horké nemanické půdě, odkud si například před dvěma týdny odvezlo výmluvnou pětku krumlovské béčko, začali obezřetně s důrazem na defenzívu. Domácí sice měli míč častěji na kopačkách, ale hrozili převážně jen střelami z dálky. Nejnebezpečnější pokus vyslal velezkušený Kochlöfl, ale Končok vyrazil. Na druhé straně zkoušel štěstí dalekonosným přímým kopem Hajný, ale i domácí gólman Černý byl na místě a také vyrazil na roh. Nejblíž k otevření skóre pak byli domácí minutu před pauzou, ale Končoka po střele agilního Holzepla zachránila tyč – a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Obraz hry se pak nezměnil ani po přestávce. Nemaničtí sice opět měli převahu, ale veškeré jejich pokusy ztroskotávaly před šestnáctkou na dobře pracující křemežské obraně. Největší vzruch přinesla až poslední minuta utkání, kdy hosté zahrávali útočnou standardku, ve vápně se následně hlavami srazili brankář Černý s Rolníkem – a všem přítomným zatrnulo. Po několikaminutovém přerušení pak arbitr raději zápas ukončil.

PS: Nemanický gólman odnesl tento nepěkný moment tržnou ranou na bradě. Křemežský útočník byl odnesen na nosítkách a následně sanitkou putoval do nemocnice. Naštěstí byl s několika stehy večer propuštěn a nic vážnějšího se bohudík nestalo.

Sestava Křemže: Končok – Hajný, Filip, Pech, Schober – Kaňka, Novotný, Chromý, Matějka – K. Rolník (90. Stráský), Fleischmann.