Č. Krumlov - Štěchovice 4:1 (0:0)

Do základní sestavy zelenobílých se vrátili rekonvalescenti Pliška se Svobodou a slavojáci od začátku s premiantem, který v sezoně zatím pouze jedinkrát prohrál, drželi krok. Ba co víc, Českokrumlovští měli i daleko větší šance. Jenomže lob Vacka s hostujícím gólmanem přeletěl i jeho branku, z dobré pozice vzápětí neuspěl ani Kroupa a po střele Pintéra hosty zachránila tyč – a do kabin se nakonec šlo za  bezbrankového stavu.

Na první změnu se pak čekalo do 56. minuty, kdy se pohříchu radovali do té doby za kratší konec tahající favorizovaní hosté. K provedení přímého kopu se postavil Mařík a kolem zdi zatočil míč za záda bezmocného Šillera – 0:1.

Krumlovští však z podzimní domácí derniéry nehodlali vyjít naprázdno a v dalších okamžicích předvedli doslova gólovou smršť. V 62. minutě jako správný kapitán zavelel k obratu Pliška, jenž ze standardky prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1.

O pouhé dvě minutky později už domácí vedli, když bombu Nováka zpoza vápna hostující brankář neudržel a všudybyl Klivanda pohodlně doklepával na 2:1.

Nevídanou palbu pak slavojáci završili v 72. minutě, kdy po nejhezčí akci utkání putoval balon po ose Weinhard a Vacek až k nabíhajícímu Kroupovi, který dorážkou do prázdné zvyšoval už na 3:1.

Potupu nyní už bývalého lídra pak domácí podtrhli čtyři minuty před koncem, kdy po faulu na střídajícího Wagnera ve vápně Pintér jistě proměnil nařízenou penaltu – 4:1.

Fakta – branky: 62. Pliška, 64. Klivanda, 72. Kroupa, 86. Pintér z penalty – 56. Mařík, žluté karty 2:3 (u domácích Svoboda, Wagner), jako hlavní řídil rozhodčí Pastyřík, sledovalo 200 diváků.

Sestava Slavoje: Šiller – Pliška, Klivanda, M. Svoboda, J. Zatloukal – Kroupa, Novák (85. Litvan), Pintér, Vacek – Beránek (65. Špát), Weinhard (80. Wagner).

Chvála z lavičky

Českokrumlovský kormidelník Jiří Svoboda byl po výhře nad lídrem tabulky pochopitelně spokojený:

„Všichni kluci, a to bez jediné výjimky, odehráli po všech stránkách výborný zápas. Jednotlivce vyzdvihovat nejde, všichni mě potěšili, perfektně hrál celý manšaft a zcela zaslouženě po kolektivním výkonu kvalitního soupeře přesvědčivě porazil. Štěchovice tady ukázaly, že mají silný tým, dobře kombinovaly, ale kromě nebezpečných standardek si ze hry žádnou větší šanci nevypracovaly. Naopak, my jsme už v první půli mohli několikrát otevřít skóre. Po přestávce jsme sice z přímého kopu inkasovali, ale dál jsme hráli to, co jsme si řekli, a výsledek se dostavil. Byla tam pozorná hra obrany, dařil se přechod do útoku  a byli jsme i produktivní v zakončení. Za všechny bych zmínil skutečně nádherný třetí gól, kdy jsme se po akci na jeden dotek dostali až k dorážce do prázdné branky. Na takový fotbal máme a já jen věřím, že podobné výkony můžeme opakovat častěji. Doufám, že to kluci přes týden nezapomenou a podobný výkon předvedeme i v posledním podzimním zápase."

Českokrumlovští si pátou podzimní výhrou polepšili na sedmé místo neúplné průběžné tabulky. První polovinu sezony pak slavojáci uzavřou v sobotu na hřišti dvanáctého FK Hořovicko.