Kaplice – Ledenice 0:0

V důležitém střetnutí nezačali domácí vůbec špatně a už ve 3. minutě si vypracovali první gólovou příležitost. Hošek se z pravé strany probil přes několik hráčů, vlevo ve vápně našel zcela volného Smolena, ten zvolil razanci, jenomže tvrdou ránou Mičana neprostřelil. V 8. minutě zahrozil znovu Smolen, který se protáhl do vápna, ale křížná střela mezi ledenické tyče nesměřovala. Hosté se připomněli v 11. minutě a domácí zachránilo břevno. Fyrbach měl dostatek prostoru a povedená střela rozezvučela konstrukci svatyně Spartaku.

Poté se delší čas hrálo bez většího vzruchu před jednou či druhou brankou. Až v polovině prvního dějství se pěkně uvolnil Řežáb, po jeho průniku zakončoval Janura, ale Mičan nadvakrát míč zkrotil v rukavicích. Kapličtí byli v první půlhodině aktivnějším týmem, ale gól se jim vstřelit nepodařilo, a to ani když dlouhý nákop gólmana Říhy prodloužil Hošek na Řežába, ten se z vápna opřel do balónu, ale tvrdá rána prolétla těsně vedle pravé tyče. O pět minut později měli spartakovci další příležitost, když Janura našel ve vápně nepokrytého Hoška, jenomže ten znovu mířil jen do vybíhajícího brankáře.

Z protiútoku následoval křížný pas, na který si naběhl Hrubý, ale i on si vylámal zuby na brankáři, když Říha domácí tým podržel. To však byl moment, který zcela změnil obraz hry – a závěr poločasu patřil hostům. Další možnost měl opět Hrubý, zakončoval po zemi a branku Spartaku minul. A dvě minuty na to do třetice tentýž útočník Ledenic unikl po pravé straně, tvrdě vypálil, ale Říha stačil jeho ránu vyrazit. I díky tomu se do kabin šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Také po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu, v kterém končila polovina první. V 50. minutě byl ve slibné pozici hostující Winkler a zakončoval mimo. O chvíli později přišla vyložená příležitost Ledenic, když se sám před brankářem ocitl Winkler, střílel po zemi, ale Říha stačil reflexivně nohou vykopnout. Mladý kaplický gólman pak podržel Spartak i za další čtyři minuty, kdy se do šance dostal z levé strany ledenický kapitán Pavlík, ale Říha znovu míč za svá záda nepustil.

Domácí ve druhém poločase hráli v křeči, prakticky nic se jim nedařilo, jakoby neproměněné šance z úvodní půlhodiny na nich zanechaly negativní stopy. V 65. minutě měli hosté výhodu standardky z hloubi pole, následně se ve vápně dostal k odraženému míči Pavlík, mířil pod břevno, ale Říha vytáhl na rohový kop. Kapličtí se k ohrožení Mičanovy branky příliš nedostávali, až čtvrthodinu před koncem měli k dispozici přímý kop z dobré pozice, k míči se postavil rekonvalescent Lesňák, mířil však nad branku ledenického Slavoje. Závěr zápasu pak byl hodně rozkouskovaný, oboustranně nervózní, k čemuž nepřispěl ani ne vždy přesný hlavní arbitr, a tak již toho k vidění moc nebylo.

Zápas o pověstných šest bodů tak skončil bezbrankovou remízou, což je pro oba v dané situaci málo.

Fakta: střely na branku 3:7, mimo 3:4, rohy 1:6, fauly 16:24, žluté karty 2:1 (u domácích Kuchař, Valíček), řídil rozhodčí Polák, sledovalo 145 diváků.

Sestava Kaplice: F. Říha ml. – Hami, M. Románek, Preusler, Kuchař, F. Kouba (81. Daniel), Valíček (62. Lesňák), Janura, D. Smolen, Řežáb, Hošek (73. Gondek).

Libor Granec