Po předchozích duelech hraných na umělé trávě si Kapličtí konečně mohli zahrát na travnaté ploše a na polovinu března bylo záložní hřiště Spartaku v dobré kondici. Domácí se však vlastním divákům příliš nepředvedli…

Kaplice – Černá 2:4 (0:2)

Domácím vázla kombinace, a tak nebylo divu, že udeřili hosté, jejichž první příležitost hned skončila i gólem. Ve 12. minutě se zprava do šestnáctky Spartaku dostal Pavlis, křížná střela sice ještě brankou neskončila, ale dobíhající Martin Koza poslal míč do odkryté svatyně – 0:1.

Kapličtí vážněji zahrozili až po trestném kopu Janury, kdy zakončoval Kouba, ale gólman Bublík nadvakrát zakročil. A ve 25. minutě přidali hosté druhý zásah. Po akci Martina Kozy a jeho zpětné přihrávce prostřelil Ottenschlägera přízemním ranou Schober – 0:2.

První poločas celkově příliš fotbalové krásy nepobral. Domácí jakoby na hřišti nebyli a hosté se tak bez větších potíží dostali do dvoubrankového vedení.

Druhý poločas byl z domácí strany o poznání živější, aktivnější hra nesla ovoce v podobě gólových příležitostí, ale s jejich proměňováním byli Kapličtí na štíru. Spartakovci byli dlouho nastěhovaní před brankou soupeře, jenomže při útočení zapomněli na obranná vrátka – a soupeř trestal. V 58. minutě při brejku zakombinovali Pavlis s Kozou a druhý jmenovaný zvýšil už na 0:3.

Až za další tři minuty se poprvé radovali i domácí, kteří po akci Daniela a jeho střele z úhlu vybojovali roh. Následný centr od praporku odvrátili hostující zadáci na další roh. Ten rozehráli domácí nakrátko, po centru Kebla se ve vápně dostal k balónu Daniel a střelou mimo Bublíkův dosah snížil na 1:3.

Nedlouho poté mohl vstřelit kontaktní branku Hošek, ale mířil jen do brankáře Bublíka. A Černá znovu trestala, když znovu po rychlém brejku se z třetího gólu v zápase radoval Martin Koza – 1:4.

Definitivní podobu výsledku přípravného utkání pak dala 75. minuta. Rohový kop zahrával domácí Kebl a po jeho centru zamířil hlavou přesně k tyči Řežáb – 2:4. V poslední desetiminutovce po centru Micáka hlavičkoval pod břevno Janura, ale Bublík byl pozorný. Na druhé straně měli hosté výhodu trestného kopu a po centru Siváka hlavičkoval mimo Schober.

Přípravný duel skončil výhrou nižší soutěž hrajících hostů. Kapličtí sehráli mizerný první poločas. V druhém si již dokázali připravit řadu šancí, ale s jejich proměňováním si příliš rady nevěděli – a soupeř z brejků trestal. Díky efektivnější koncovce Černá zaslouženě zvítězila.

Fakta – branky: 61. Daniel, 75. Řežáb – 12., 58. a 66. Martin Koza, 25. Schober, hráno bez karet, řídil rozhodčí Kučera.

Sestavy – Kaplice: Ottenschläger – Kuchař, Janura, F. Marek, Smolen, Šálek, Kebl, Divoký, F. Kouba, Preusler, Řežáb, střídali: Daniel, Hošek, Micák, F. Říha ml., Černá: Bublík – Kordík, Frnka, Schober, Mich. Koza, Zeman, Sivák, Černý, Brůha, Pavlis, Mart. Koza, střídal: Wudy.

Libor Granec