Pohár JčKFS – čtvrtfinále: Sokol Kamenný Újezd – Topmen Spartak Kaplice 6:3 (2:2)

Oficiálně byl jako domácí celek veden tým z I. B třídy, hrálo se však na hřišti v Kaplici, neboť Kamenný Újezd rekonstruuje svou hrací plochu. Jasným favoritem byl přední účastník krajského přeboru v barvách „hostujícího“ Spartaku. Kapličtí však k zápasu přistoupili hodně lajdácky.

Velký propadák

Už ve 2. minutě Kapličtí nechali soupeři příliš volného prostoru, Fischer uvolnil Svobodného, který prostřelil brankáře Průchu – 1:0. Za další dvě minuty bylo vyrovnáno. Centroval Románek a Daniel Půlpán hlavičkou o břevno vstřelil první soutěžní gól v dresu kaplického áčka – 1:1. V 18. minutě se stav měnil znovu zásluhou Kaplických. Půlpán ve vápně vybojoval míč, zpětnou přihrávkou našel Januru, který si položil gólmana Brejžka a poslal míč do prázdné branky – 1:2. Ale ani tento stav dlouho nevydržel. Ve 21. minutě chyboval P. Pulec, Soukup postupoval sám na branku a vyrovnal na poločasových 2:2.

Po úvodním hvizdu druhého dějství měli míč na kopačkách výhradně Kapličtí. Jenomže přišla 53. minuta, rychlý kontr hostí, k odraženému míči se na vápně dostal L. Pulec a křížnou střelou poslal „domácí“ znovu do vedení – 3:2. Opět rychle vyrovnáno bylo po centru Vávry, kdy se ve vápně k odraženému míči dostal Lesňák, jeho první pokus Brejžek vyrazil, ale pohotová dorážka hlavou stejného hráče skončila již v síti – 3:3. Brankostroj se ale nezastavil, radovali se ovšem už jen hráči K. Újezdu. V 68. minutě potrestali odpískanou malou domů bombou kapitána Stegbauera – 4:3. Už za minutku L. Pulec ze sóla zakončil na 5:3 a potupu favorita podtrhla 77. minuta a proměněný nájezd Soukupa – 6:3.

Z postupu do semifinále krajského poháru se tak zcela po zásluze radovali hráči Kamenného Újezdu. Kapličtí pohárový zápas doslova odflákli. Prohrát se může, ale ne takovýmto způsobem! Fotbalisté Sokola hráli naopak s chutí a Kaplické doslova zostudili.

„Zápas jsme dokonale prohospodařili. Z naší strany to byl jen špatný trénink. Doufám, že je to pro hráče zkušenost, vrátí se zpátky na zem a začnou zase hrát fotbal, který je jim vlastní. Dnes nezahrál ani jeden a soupeři jsme výhru doslova darovali. Propadák musíme odčinit v nedělním mistrovském zápase s Čížovou,“ řekl po nevydařeném utkání kaplický kouč Ladislav Kuzma.

Fakta – branky: 21. a 77. Soukup, 53. a 69. L. Pulec, 2. Svobodný, 68. Stegbauer – 4. Půlpán, 18. Janura, 57. Lesňák, bez karet, řídil Reitinger, 50 diváků.

Spartak Kaplice: Průcha – L. Matoušek (46. Kaločai), Flöring, P. Pulec, Hejna – Záveský, Románek, J. Smolen (46. Vávra), Půlpán (60. Doubrava) – Janura, Lesňák.

Libor Granec