Chtě nechtě musel domácí kouč Rybák udělat změny v základu, takže nemohl dbát na nepsané pravidlo, že vítězná sestava (po výhře na Loko) se nemění.

Kaplice – Hrdějovice 2:2 (0:0)

První příležitost si už ve 4. minutě vypracovali Kapličtí, když Řežáb prostrčil do vápna Hoškovi, ten pálil pohotově pod břevno, ale Spěvák stačil reflexivně vyrazit na roh. S přibývajícími minutami byli Kapličtí stále nebezpečnější v útočné fázi, ale dlouho bez efektu. Ve 33. minutě přišla vyložená příležitost, když po zaváhání hrdějovické obrany šel sám na branku z poloviny hřiště Hošek, jenomže vyběhnutého Spěváka nepřekonal. A když po pasu od Janury neproměnil Hošek ani další nájezd, šlo se do kabin za bezbrankového stavu, z čehož rozhodně měli větší radost hosté.

V úvodu druhého dějství se hosté u arbitra dožadovali odpískání penalty, místo toho si však Kudrle vysloužil žlutou kartu. Skóre se poprvé pohnulo po šesti minutách hry ve druhém poločase, kdy Hošek podstoupil hlavičkový souboj, následně se míče zmocnil Divoký, navedl si jej do střelecké pozice, tvrdě vypálil pod břevno, a i když si gólman Spěvák na balón sáhl, ten přesto doputoval do branky – 1:0.

Nedlouho poté mohlo být vyrovnáno, když měli hosté výhodu přímého kopu z hranice vápna, k balónu se postavil kanonýr Tomka, jehož přízemní tečovaná střela olízla pravou tyč. V následujících minutách poté Kapličtí mohli několikrát vedení potvrdit druhým gólem, ale Faltus ani jednou neuspěl. A za mizernou neproduktivní koncovku byli Kapličtí potrestáni. V 74. minutě po křížné přihrávce střídajícího Bohatého byl u zadní tyče v pravý čas Kotlas a střelou do protipohybu brankáře srovnal na 1:1.

Za čtyři minuty se ovšem Kapličtí do jednogólového náskoku vrátili. Po dlouhém Smolenově pasu se do střelecké pozice protáhl Hošek a přestože si Spěvák na jeho ránu pod břevno znovu sáhl, tak míč doputoval za brankovou čáru – 2:1.

Jak ovšem může být fotbal pro jednoho krutý a pro druhého opojný, to se ukázalo minutu před koncem. Po standardní situaci z poloviny hřiště ukončil zmatky v obraně Spartaku dorážkou Sloup – a body se po výsledku 2:2 dělily.

Kapličtí se v tomto utkání špatnou koncovkou připravili o vítězství a zisk pro záchranu cenných tří bodů.

Sestava Kaplice: Ottenschläger – Hami, M. Románek, Preusler, Kuchař, Faltus, Divoký, Janura, D. Smolen, Řežáb, Hošek (85. Urban).

Libor Granec