Zatímco kaplický Spartak okupuje zásluhou lepšího skóre před budějovickou Slávií první místo, tak Nová Ves figuruje ve středu na sedmé příčce a Velešín je naopak až u dna na předposledním třináctém místě.

Půltucet doma

Kaplice – Borovany 6:2 (1:1). Po minulém kole se Kapličtí dostali na první místo a stali se půlmistrem, což v domácí předehrávce jarního kola proti nováčkovi z Borovan potvrdili. Úkol byl jasný, zvítězit, přezimovat na prvním místě a navíc navázat na předchozích šest domácích výher. Úvodních deset minut bylo oťukávacích, pak se v první slibné šanci ocitl Svoboda, ale rozvlnil jen boční síť. Vyloženou šanci měli spartakovci v 18. minutě, kdy Janura našel na pravé straně rozběhnutého L. Pulce, ten předložil volnému Svobodovi, jenž však mířil znovu mimo. Vzápětí se spolupráce stejných hráčů opakovala, Svoboda v tuto chvíli nahrával, prodloužil do běhu L. Pulcovi, ten si počkal na náběh Janury, posadil mu míč na hlavu a gólman Pečenka byl bez šance – 1:0.

Ve 22. minutě domácí mohli vedení navýšit, ale Micák nabídku od L. Pulce trestuhodně zazdil. A trest opravdu přišel, a to téměř okamžitě. Po centru Bujnovského byli kapličtí zadáci ve vápně nedůrazní, míč se odrazil k osamocenému Kubíčkovi, jenž křížnou ranou vyrovnal na 1:1. Inkasovaný gól otupil snažení Spartaku – a za smírného stavu se šlo i do kabin.

Po pěti minutách hry ve druhé půli si střídající Krauskopf na levé straně vyměnil míč s Divokým, potáhl po lajně, v pravý čas jej poslal do běhu Svobodovi, a ten přes vybíhajícího Pečenku poslal balon do sítě – 2:1.

A po hodině hry to už bylo 3:1. Na pravé straně si Roule narazil s L. Pulcem, pronikl do vápna, přihrávkou po zemi oslovil Svobodu, a ten zblízka neměl problém skórovat.

Za další dvě minutky Roule znovu vyslal na zteč L. Pulce, ten pronikl do vápna, přihrávku zablokoval skluzující Džuba rukou – a pískala se penalta. K ní se postavil Ondřej Svoboda a střelou k tyči, stejně jako před týdnem, zkompletoval čistý hattrick – 4:1.

Domácích bylo plné hřiště, hosté nevěděli kam dřív skočit i z dalšího protiútoku inkasovali. V 64. minutě Svoboda utekl po levé straně, ve vápně našel L. Pulce, ten si centr zpracoval na prsa, pohrál si s obráncem, následně i s vyběhnutým gólmanem, obloučkem našel na zadní tyči Rouleho, a ten doťukl míč za brankovou čáru – 5:1.

Pověstného půltuctu se pak Kapličtí dočkali v 74. minutě, kdy si Divoký všiml rozběhnutého Doubravy, jenž rutinérsky obešel i gólmana a poslal míč do prázdné branky – 6:1.

Domácí pak přece jen zvolnili a v závěru přenechali iniciativu soupeři. Po minutě na hřišti se ke střeleckému pokusu dostal borovanský trenér Ivo Schuster, který svého času oblékal divizní dres Spartaku, ale křížná přízemní rána se mezi tyče nevešla. Poslední změna stavu přišla v 82. minutě, kdy Vlček našel Kubíčka, a ten střelou přes obránce k zadní tyči nedal Štěpánkovi šanci a stanovil konečné skóre 6:2. Hostům rozhodně nelze upřít snahu, ale ve druhém poločase, poté co Kapličtí zkvalitnili svou hru, na favorita jednoduše nestačili.

Sestava Spartaku: O. Štěpánek – Hami, Vávra (62. Jirka), Doubrava (81. Kučera), Gondek – Micák (46. Krauskopf), Divoký, Janura, Roule – L. Pulec, O. Svoboda.

Derniéry bez bodu

Nová Ves/Brloh – Slávia ČB 1:2 (0:1), branky: 56. J. Postl – 32. Arnold, 67. Vansa.

V 18. minutě po faulu na J. Postla měli domácí výhodu penalty, ale Švarc ani nadvakrát nepřekonal brankáře Slávie. V půli pak měli navrch hosté, domácí po necelé hodině ještě srovnali, ale na druhou trefu hostů už odpověď nenašli.

„Chyběli nám čtyři hráči základu, a tak jsme museli doplnit o béčkaře, pro které to bylo těžké. Sehráli jsme přesto solidní utkání a i přes prohru vyloženě zklamaný nejsem. Slávia bojuje o špičku a kvalitu ukázala i u nás. My máme po podzimu jedenadvacet bodů, což od nás čekal asi jen málokdo," svěřoval se dobře naladěný trenér Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Klein, O. Švarc, Jiří Anderle ml., Chmelař (72. Baier) – Pouzar (55. R. Postl), Jiří Anderle st., Vlček, J. Postl – Fischer, Veverka (77. Z. Sekera).

Čt. Dvory – Velešín 4:0 (2:0), branky: 20. a 77. z penalty Příhoda, 34. a 62. Šejnoha.

„Je to pořád stejné. Hrajeme v poli vyrovnané zápasy, ale ve vápně soupeře jsme neproduktivní a na druhé straně dostáváme laciné góly. První dva jsme inkasovali po závarech v šestnáctce, třetí z brejku a poslední z vymyšlené penalty, kdy rozhodčí hlavičku našeho obránce viděl jako ruku," ohlédl se za nepovedenou tečkou velešínský asistent Stanislav Kysela.

Sestava Velešína: Čulík – Chovanec, Z. Šafránek, Opekar, J. Šafránek – Grznárik, Rozkošný, Kollár, Zimek – D. Petr, Frnka (75. Šváb).

Libor Granec, Karel Vosika