Výsledky mládežnických družstev z našeho okresu v oblastních fotbalových soutěžích kategorie dorostu.

Krajský přebor

Mladíci krumlovského Slavoje hostili ve třetím jarním dějství výběry prachatického Tatranu, v zápasech 19. kola splnili role favoritů a připsali si plný bodový zisk. Starší slavojáci se třináctou výhrou v ročníku posunuli už na stříbrný stupínek průběžné šestnáctičlenné tabulky, kde aktuálně dva body ztrácejí na první béčko budějovického SKP a naopak nyní mají dva body k dobru před Čtyřmi Dvory. Mladší krumlovský dorost zaknihoval jubilejní desáté vítězství v sezoně a polepšil si na čtvrté místo.

KP starší dorost – 19. kolo: Č. Krumlov – Prachatice 4:0 (2:0), branky: Smolík 2, Grznárik, Persán.

„Byla to od začátku poměrně jasná záležitost. Hosté za celý zápas vystřelili dvakrát na branku, zatímco my měli převahu a plno šancí. Stále nás ovšem trápí jejich neproměňování. Pozitivní naopak je, že se náš herní projev zlepšuje a kluci ví, co mají hrát. Jen na té produktivitě musíme pracovat. Při lepší koncovce mohlo být vítězství ještě výraznější," hodnotil kormidelník staršího krumlovského dorostu Václav Domin.

Sestava Slavoje: Dobrovodský – Kejšar, Mašek, Houska, Čabaj – Rozkošný, Persán, Vnuk, Oškrda – Grznárik, Smolík, střídali: Rafael, Hošek a D. Adamíček.

KP mladší dorost – 19. kolo: Č. Krumlov – Prachatice 2:0 (2:0), branky: Hošek, D. Adamíček.

„Kluci se vezou na vítězné vlně. Soupeře jsme po dobré hře přehráli a už do půle rozhodli o výhře. Ve druhém poločase jsme kontrolovali hru, byť jsme vinou špatné koncovky už další góly nepřidali. Spolehlivě zachytal brankář Říha, dobrý zápas odehráli střelci branek Hošek s Adamíčkem. Po nemoci se vrátil na hřiště Nymsa a ukázal, že bude přínosem pro obranu," vyzdvihl kouč mladšího výběru Jan Peťule.

Sestava Slavoje: Říha – Schmidtmayer, Hošek, Harvan, Nymsa – Benda, D. Adamíček, Rafael, Smolík – Peroutka, Zwiefelhofer, střídali: Krupka, Maroušek, Maxa a Křížek.

V dalším dějství zamíří krumlovští mladíci do Rudolfova. Starší budou roli favorita potvrzovat v zápase s desátým týmem pořadí, mladší změří síly s posledním.

I. A třída

Dorostenci kaplického Spartaku v prvním jarním mistrovském utkání hostili celek Mladého, kterému měli oplácet podzimní prohru. Mladé je na tom tabulkově lépe, a tak bylo mírným favoritem.

15. kolo: Kaplice – Mladé 3:0 (1:0). Hned v úvodu měli spartakovci štěstí, když při rohu hostů skončil míč po zásahu Hoška na tyči a následný další rohový kop se otřel o břevno Říhovy branky. V 5. minutě se už skóre měnilo – a radovali se domácí. Trestný kop ze strany zahrával Divoký a polocentr zapadl ke vzdálenější tyči – 1:0. V dalších minutách pak měli více gólovek hosté, přesto nejtěsnější stav vydržel až do půle.

A po hodině hry přidali Kapličtí uklidňující druhou trefu. Po rohu nastal ve vápně velký závar, střelu Hoška stačil ještě mládský gólman vyrazit, dorážka Fejtka již patrně skončila za čarou, ale vše ještě doklepnutím jistil Daniel, jenž byl pak v zápise uveden jako autor branky – 2:0. Zisk prvních tří jarních bodů pak Kapličtí pečetili v 70. minutě, kdy Divoký vysunul do sóla Hoška, ten první střelou zakončil do tyče, ale následnou dorážkou z úhlu, která se opět otřela o brankovou konstrukci, již upravil na výsledných 3:0.

Sestava Spartaku: F. Říha ml. – Štrbačka, Kuchař, Daniel, Malický – F. Marek, Tůma, Divoký, Mil. Lhotský – Draškovič, Hošek, střídali: Fejtek, M. Urazil, Slanina a Spreitzer.

Karel Vosika, Libor Granec