Kaplice – Třeboň 7:0 (3:0)

Už v 5. minutě mohl otevřít skóre Plach, ale zblízka brankáře Podoláka neprostřelil. Změnu skóre nepřinesla ani šance domácího Kaňky. Na druhé straně pak v ojedinělé šanci soupeře byl ve slibné střelecké pozici Mydlil, ale Kostelný si zakončení po zemi v pohodě pohlídal.

Ve 13. minutě měl gól na noze Řídel, ale ve stoprocentní šanci mu branka Třeboně byla malá. Přízemní rána minula levou tyč. Gólem neskončila ani příležitost Placha po průniku Řídela.

Podolák držel šance Jiskry na bodový zisk, ale netrvalo dlouho a spartakovci se do zaslouženého vedení přece jenom dostali. Křížnou přízemní střelou překonal hostujícího gólmana Jan Řídel – 1:0.

Krátce na to mohl přidat druhý gól Kaňka, z úhlu však mířil pouze nad bránu. I v dalším průběhu byli kapličtí žáci lepším a také o poznání nebezpečnějším týmem.

A ve 29. minutě už to bylo o dva. Jan Řídel uplatnil svůj důraz, probil se až před brankáře a přízemní střelou Podoláka prostřelil – 2:0.

Uběhly sotva dvě minutky a třeboňský brankář lovil míč ze sítě potřetí. Čabela posunul míč Řídelovi, proti jeho křížné střele zakročil Podolák reflexivně nohou, ale dobíhající Jan Kaňka dorážkou upravil na poločasových 3:0.

I po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu. Kapličtí byli lepším a fotbalovějším týmem, a tak o vítězi zápasu nebylo pochyb. Otázkou byla jen výše skóre.

Další gól přidali spartakovci ve 46. minutě, kdy se z levé strany do vápna dostal až před brankáře Jan Řídel a jesličkami zvýšil už na 4:0.

V 51. minutě byl dovršen pověstný „bůr“. Agilní Řídel v gólové pozici Podoláka neprostřelil, ale za vápnem se od vyraženého míče opřel Marek Macanovič a prudká přízemní střela si našla cestu až do sítě – 5:0.

V poslední desetiminutovce pak Kapličtí přidali hostům na cestu ještě dva góly. Až před brankáře se proháčkoval Pecha, předložil míč Janu Kaňkovi – a bylo to 6:0.

V samotném závěru se pak mezi střelce zapsal prvním rokem mladší žák Jakub Fejtek – 7:0.

Kapličtí starší žáci navázali na předchozí výhru s Volyní a zcela po zásluze doma zdolali i Třeboň.

Fakta – branky: 20., 29. a 46. Řídel, 31. a 66. J. Kaňka, 51. Macanovič, 70. Jak. Fejtek, bez karet, rozhodčí Svora, 50 diváků.

Sestava Spartaku: Kostelný – A. Seltsam, Mokoš, Tesař, Šedivý, Plach, Pecha, Dreiling, L. Vávra, J. Kaňka, Řídel, střídali: Macanovič, Jak. Fejtek, Čabela.

Libor Granec