Kaplice - Větřní 4:1 (1:1)

Vinnou dovolených a zranění byla sestava domácích poněkud prořídlá. Hosté vedení hrajícím trenérem Zbyňkem Ginzelem pak prokázali nespornou kvalitu a v úvodu byli aktivnější. Weinhard ale mířil mimo a v 8. minutě J. Šustr povedenou střelu nasměroval pouze do břevna. A tak platilo otřepané nedáš – dostaneš. V 10. minutě F. Kouba vybídl ke zteči Jakuba Lesňáka, ten sice nejprve mířil jen do vybíhajícího gólmana Hüttnera, jenomže odraženého míče se opět zmocnil, našel si místo ke střele – a bylo to 1:0.

O pár minut později znovu zafungovala spolupráce stejných hráčů, Kouba našel v gólové pozici Lesňáka, ten však v tomto případě střelou z první mířil těsně mimo. Po dvaceti minutách se po chybě Ginzela dostal lacino ve vápně k míči Lesňák, hrubku soupeře ale nepotrestal.

Na druhé straně včas před Homerem zasáhl vybíhající gólman Říha. Ve 27. minutě pak hosté měli výhodu rohového kopu, před brankou Spartaku nastal závar, ke střele se prodral Šustr, ale Říha reflexivně ránu po zemi vykopl. O deset minut později měli Větřínští výhodu přímého kopu, k míči se postavil Weinhard a technická střela skončila těsně vedle Říhovy svatyně. Hosté se však zaslouženého vyrovnání dočkali, a to krátce před přestávkou. Ve 43. minutě domácí chybovali v rozehrávce na polovině hřiště, soupeř se dostal do rychlého kontru do otevřené kaplické obrany, Šustr posunul do běhu Weinhardovi, který pronikl až před brankáře, udělal mu kličku a pohodlně skóroval – 1:1.

Po změně stran jako první zahrozili hosté, ale Homer přízemní střelou gólmana Spartaku nepřekonal. Udeřili tedy gólově domácí. Ve 49. minutě Gondek přesnou přihrávkou oslovil Lukáše Pulce, ten si elegantně obhodil obránce, dostal se do vápna a umístěnou střelou na zadní tyč vrátil Spartaku vedení – 2:1.

Odpověď hostů mohla být okamžitá, to by však po centru Přibyla nesměl Šustr hlavou poslat míč jen do tyče. Pak se v dobré pozici ocitl Martin Kotlár II., mířil však těsně vedle. Po hodině hry se do přečíslení dostali domácí, Gondek posunul míč do šance Hoškovi, ale křížná rána skončila vedle. V 73. minutě L. Pulec našel v gólové pozici Lesňáka, jehož pokus střídající gólman Votýpka vyrazil. Akce však pokračovala, následoval nedovolený zákrok na kaplického útočníka – a pískala se penalta. K její exekuci se při absenci Jana Smolena postavil Lukáš Pulec a počínal si na výbornou – 3:1.

Kapličtí byli rázem při chuti. Čtvrthodinu před koncem Gondek přesným pasem našel Lesňáka, ten vypálil sice prudce, ale jen do brankáře Votýpky. Nedlouho poté další gól už padl. V 77. minutě Lesňák poslal přesný centr do vápna na nabíhajícího Lukáše Pulce, ten si vysoký balón stáhl k noze a nezaváhal – 4:1.

I v závěrečné desetiminutovce byly k vidění gólové příležitosti. Hostující Šustr pálil pro změnu do břevna. Na druhé straně po přihrávce od Divokého minul branku Lesňák. Poté se znovu o slovo přihlásili Větřínští, ale Martin Kotlár I. ani nadvakrát nedokázal Říhu překonat. Pátý gól Spartaku mohl přidat Lesňák po centru Kouby, hlavičkoval však jen do rukavic připraveného brankáře Votýpky.

Zajímavé střetnutí i tak skončilo přesvědčivou výhrou Spartaku. Pro hosty je výsledek příliš krutý, doplatili však na chabou koncovku, i když nutno říci, že leckdy je o gól připravilo pověstné štěstíčko. Pokud se ovšem Větřínští naučí střílet góly, nemuseli být hrát v I. A třídě druhé housle. Kapličtí při absenci řady hráčů nepodali optimální výkon, těšit je může jen poměrně efektivní koncovka. Z hráčů je pak třeba vyzdvihnout Marka Hamiho, který odehrál povedené utkání.

Sestava Kaplice: F. Říha ml. – Malický, J. Kučera, J. Smolen, Hami, Krauskopf, Gondek, Divoký, L. Pulec, F. Kouba, Lesňák, střídali: Hošek, Kolek.

Sestava Větřní: Hüttner – Jílek, Ginzel, Skok, Decarli, Kotlár II., Sikuta, Weinhard, J. Dušek, Homer, J. Šustr, střídali: Kotlár I., Dvořáček, Přibyl, Votýpka.

Kapličtí v neděli 3. srpna v generálce změří doma síly s dalším týmem I. A třídy z Vodňan (od 17 hodin).

Libor Granec