Na zápas se těší i největší hvězda týmu Tomáš Řepka.

V zimě jste do Budějovic přicházel ze Sparty s cílem pomoci Dynamu v lize k záchraně. To se vám podařilo už čtyři kola před koncem, takže spokojenost?

Cíl jsme splnili, spokojeni tudíž jsme. Nicméně my to chceme dotáhnout až do konce. V lize jsme se zachránili, liga ale ještě neskončila, takže my musíme hrát až do konce.

Vy jste se v zimě nijak netajil ani osobním přáním ukázat Spartě, která už o vaše služby nestála, že fotbal stále umíte. Řekl bych, že i tohle přání se vám vyplnilo…

Co si myslí na Spartě, nevím. Ale už když jsem do Budějovic přicházel, říkal jsem, že mužstvo tady má velkou kapacitu, akorát že se mu nepovedl v lize začátek. Bylo jen otázkou času, kdy manšaft tady půjde nahoru. A pokud jde o mě, jen se opakuji, že jsem rád, že jsem mohl hrát a že jsem si pomohl prodloužit své působení v lize i fotbalový život jako takový. A doufám, že v tom budu pokračovat dál.

Ze Sparty jste jistě byl zvyklý i na mnohem delší vítězné série, ale pro Budějovice jsou čtyři výhry v řadě vyrovnaným klubovým rekordem. Víte to?

My hráči jsme to až tak nesledovali, ale určitě je taková série hezká věc. Hlavně pro sebevědomí mužstva. Ale taky pro diváky. Takže doufám, že v sobotu na Liberec tady bude spousta lidí.

Jak sobotní zápas s Libercem vidíte? Půjdete do něj s cílem ligového lídra v jeho cestě za titulem třeba i přibrzdit?

Samozřejmě, že ano. Určitě nebudeme chtít prohrát. Tím spíš, že hrajeme doma. Budeme se snažit udělat co nejlepší výsledek.

Jak moc vám bude chybět ve středu obrany Roman Lengyel?

Určitě je to oslabení, nějaké zápasy jsme spolu odehráli a nepochybně jsme si na sebe zvykli. Je to pochopitelně citelný zásah do sestavy a do obrany obzvláště, Roman se ale bohužel musel podrobit operaci. Je to škoda, nicméně zdraví je přednější a tím, že jsme zachráněni, si zřejmě zvolil tuhle cestu. A dle mého soudu cestu správnou.

Pozorujete v kabině, že nálada tam se zvedla?

Nevím, jaká atmosféra tady panovala předtím, než jsem sem přišel, ale jak říkám, mužstvo tady kapacitu i potenciál mělo velký. Jenže tím, jak se nepovedlo pár zápasů, na mužstvo asi padla deka. To se pak s vámi táhne. Ale to není nic výjimečného, podívejte se na Bohemku. Šestnáct zápasů bez vítězství, to přece není normální… Pokud jde o Budějovice, znovu říkám, tady fotbalisti jsou a byli i dřív.

Liberec střílí spoustu gólů, takže základem k tomu, abyste proti němu obstáli, bude pevná defenzíva. Když odmyslíme zápas v Plzni a ty podivné góly tam, na jaře se vám vzadu daří. Až na tu Plzeň jste snad víc než gól za zápas nedostali…

Dva góly jsme dostali v tom nevydařeném konci zápasu se Slováckem, ale jinak je fakt, že gólů jsme moc nedostávali. Je to ale vizitka celého mužstva. Dali jsme se dohromady, většinou jsme hráli kompletní a kompaktní, bráníme dobře. Navíc máme taky vynikajícího gólmana. Těch věcí je víc.

Vás po příchodu sem provázela vizitka zlého muže, ale tady se při zápasech držíte…

Zlého muže jste ze mě udělali vy, novináři!

My tady na jihu Čech snad ne…

Ale když já vás mám všechny v jedný hromadě… (smích)

Poslední kolo hrajete na Spartě, kde jistě budete mít i plno svých fanoušků. Hodně se tam těšíte?

Moc! Já doufám, že kluci už budou mít titul, že o něj nebudou bojovat až do posledního kola.

Aby Sparta měla titul, musíte vy v sobotu přibrzdit Liberec…

Nu, to je právě ono… Ale jde ještě o dvanáct bodů a Sparta všechny čtyři zbývající zápasy hraje v Praze, v tom je její velká výhoda. A Liberci my to v sobotu taky neulehčíme…