Cíl splnili, vyhráli 1:0 a po dvou kolech jako jediní s plným počtem šesti bodů vedou druholigovou tabulku.

Nováček z Vítkovic však nechtěl prodat kůži lacino a už v 5. min. měl Mišinský po Hlavsově nahrávce první šanci, z deseti metrů ale pálil vedle.

Poté už otěže hry převzali domácí. V 11. min. po Kadulově odražené střele Čavoš střílel pohotově i tvrdě, ale nad bránu. Tři minuty nato po rohovém kopu prodloužil Kalod na Nováka, jenž hlavou trefil zblízka břevno!

Jenže postupem času se tlak Dynama začal vytrácet a hra se posléze přestěhovala do středu hřiště a míč častěji na kopačkách v této části zápasu drželi fotbalisté Vítkovic. Vypracovali si také náznak šance, když si zaběhl ve 30. min. do vápna Kovařík, mušku však měl notně vychýlenou.

Jihočeši se ve druhé části úvodního dějství už do nebezpečné blízkosti hostující svatyně nedostali. Za zmínku stojí snad jen těsně před půlí vtipná Táborského patička na Čermáka, jehož dalekonosná střela ale měla spíše propagační charakter, patřičná razance chyběla.

Po změně stran domácí přitlačili na pilu, znatelně zvýšili pohyb a vynutili si výraznou územní převahu. A z ní zákonitě přišly i šance. Z té první veliké, kdy po centru Wermkeho zblízka pálil Kadula, ještě nic nebylo, jeho volej letěl vysoko nad břevnem. Z té druhé už ale udeřilo: Čermákův přetažený centr vracel Kadula hlavou před bránu a Kalod zblízka rybičkou poslal hlavou míč do sítě – 1:0.

Deset minut před koncem si míč po Šourkově dlouhém nákopu si prvním dotykem výborně zpracoval do běhu do vápna Wermke, tísněn vracejícím se obráncem ale mířil vedle tyče do zámezí.

Fotbalisté Dynama tak nadále měli k dobru jen nejtěsnější náskok a hosté vycítili příležitost.

A pět minut před koncem se jim naskytla obrovská šance na vyrovnání, když zahrávali přímý kop z hranice vápna, Kraut naštěstí poslal svůj projektil jen do zdi bránících hráčů Dynama.

Dynamo – Vítkovice 1:0 (0:0)

Branka: 62. Kalod. ŽK: Wermke – Coufal. Diváci: 1235. Rozhodčí: Mikyska – Hájek, Kubec.

Dynamo: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čavoš, Čermák – Wermke (88. Benát), Táborský, Kadula (67. Pešek) – Kalod.

Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal, Mikula, Prajza – Vaněk – Texl (69. Ondráček), Mišinský (80. Wojnar), Kraut, Hlavsa (69. Demeter) – Kovařík.