Před samotným výkopem došlo ještě ke slavnostní události, když domácí činovníci pogratulovali bývalému hráči, funkcionáři a předsedovi oddílu z konce minulého tisíciletí Jaroslavu Ambrůžkovi k jeho čtvrtečním sedmdesátinám.

Český Krumlov - Jankov 5:1 (1:0)

Obraz hry odpovídal důležitosti souboje. Aktivnější směrem dopředu přece jen byli slavojáci, kteří si postupně vypracovali hned několik slibných šancí. Už v 8. minutě po rohu hostů šli domácí do brejku, Tauber přetaženým centrem našel Persána, který však z dobré pozice přestřelil. Po čtvrthodině přišla ještě větší gólovka. Agilní Tauber pravou českou uličkou vyslal na zteč svého spolubojovníka z útoku Tůmu, ale ten tváří v tvář Komárkovi poslal křížnou přízemní ránu těsně mimo. Stejně pak po odehrané půlhodině dopadl i pokus Taubera, jenž se dostal do šance po důrazném napadání a vybojování míče Persánem.

V závěru poločasu Jankovští začali zvedat hlavu, ale kromě několika rohů si žádnou příležitost nevypracovali. A tak udeřilo na druhé straně, když slavojáci dali gól do šatny. Od levé postranní čáry zahrával trestný kop navrátilec Kabele, přetažený centr vrátil do ohně Dudák, všudybyl Tauber byl u míče dříve než brankář Komárek a hlavou pohotově doklepl – 1:0.

Na začátku druhého poločasu však domácím notně zatrnulo. Hned po rozehrání Sedlic vyslal do sóla Šebelku, ale krumlovský gólman Říha skvělým zákrokem nohou zachránil.

Klid do domácích řad pak definitivně vrátila 51. minuta. Důrazný Persán vybojoval míč na levé straně, pronikl z úhlu do vápna a „jesličkami“ pokořil vybíhajícího Komárka – 2:0.

Velký důraz osvědčili zelenobílí i v 64. minutě, kdy pro změnu Tůma vybojoval balon na pravé straně, našel ve vápně Taubera, jenž se zbavil obránce a zamířil po zemi přesně k tyči – 3:0.

Jankovští ještě vykřesali jiskřičku naděje, když v 78. minutě po akci středem gólem Kasíka korigovali na 3:1. Ta ovšem zhasla už za další tři minuty, kdy po rohu Nováka krásnou hlavičkou do šibenice zkompletoval Tauber hattrick a zvýšil na 4:1. O čtyři minuty později se situace opakovala jako přes kopírák a Tomáš Tauber další přesnou hlavičkou po rohu Nováka svým čtvrtým zásahem zpečetil zaslouženou a konečným výsledkem výmluvnou výhru na 5:1.

Fakta – branky: 45., 64., 81. a 85. Tauber, 51. Persán – 78. Kasík, hráno bez karet(!), jako hlavní řídil rozhodčí Mudra, sledovalo 238 diváků.

Sestava Slavoje: Říha – Beránek, Dudák, Svoboda, Švec – Kroupa (46. Sláma), Kabele (73. Mravec), Novák, Persán (80. Neckář) – Tůma (86. Ješina), Tauber.

LÁZEŇSKÝ DVOJBOJ

Krumlovští si důležitou výhrou podrželi v průběžné tabulce jedenáctou příčku, ale definitivu záchrany ještě nemají…

„O udržení se hraje prakticky od čtvrtého místa. To za svojí fotbalovou kariéru nepamatuji,“ komentoval nebývalou vyrovnanost soutěže krumlovský trenér Václav Domin.

Slavojáky v příštím kole čeká daleký výjezd na trávník prvních Karlových Varů. Lázeňský dvojboj uzavřou v sobotu 2. června, kdy na svém hřišti v domácí derniéře přivítají aktuálně páté Mariánské Lázně.