Krumlovští trenéři mohli nasadit minule vinou zranění v obličeji střídajícího kapitánka Beránka, ale museli se obejít bez pilíře zadních řad Dudáka, který je na dovolené. Na klíčovém postu v obranné formaci se tak vedle Švece postavil novic Malý.

Český Krumlov - Protivín 1:0 (1:0)

Slavojáci na rozdíl od premiéry hrající již v tradičních zelenobílých dresech začali poněkud bohorovně a již v 1. minutě je mohli hosté vytrestat. Do vápna se probíjel Dan a v poslední chvíli dobře zasáhl skluzující Švec. Domácí poprvé zahrozili v 7. minutě, ale hned měli šanci z kategorie tutovek. Na pas od Taubera si za obranu naběhl Fischer, ale trefil jen nohy vybíhajícího Hanuse.

Ještě blíže k otevření skóre byli hosté ve 13. minutě, kdy J. Vojta dalekonosnou střelou zatřásl břevnem domácí svatyně.

Udeřilo ovšem na druhé straně. Ve 21. minutě Fischer křížným pasem nastartoval z pravé strany nabíhajícího Jana Slámu, který ač tísněn Bečvářem zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 1:0. Pro krumlovského záložníka to byl již druhý zásah v sezoně, který se – jak se později ukázalo – znovu stal tříbodovým.

Další minuty by se pak daly charakterizovat tak, že hosté měli míč častěji na kopačkách a domácí z rychlých kontrů zahazovali jednu šanci za druhou. Po půlhodině mohl přidat pojistku Persán, jehož tečovaná rána skončila na pravé tyči Hanusovy branky. Domácí hráč neskóroval, navíc se v souboji zranil a musel vzápětí střídat. Na hřiště se dostal Tůma, jenž o chvíli později zpoza vápna těsně přestřelil.

V 37. minutě si na uličku od Fischera naběhl Tauber, ale ani vyhlášený kanonýr neprolomil dosavadní střelecké trápení a první zásah v ročníku nezapsal.

Před pauzou se ještě na útočný výpad vydal i domácí kapitán Beránek, který se tváří v tvář Hanusovi pokoušel o kličku a protivínského gólmana také nepřekonal. Do kabin si tak slavojáci nesli vzhledem k počtu šancí neodpovídající nejtěsnější náskok.

Obraz hry se neměnil ani po změně stran. Hosté více a přesněji kombinovali, ale do šancí se nedostávali, zatímco gólovky na domácí straně přibývaly. Po spolupráci útočného dua se opět až před brankáře dostal Fischer, ale ani do třetice neuspěl. V 53. minutě po rohu Nováka vyskočil ve vápně nejvýše Malý a tvrdou hlavičkou trefil břevno. V pokračující akci pak Fischer technickou ranou o centimetry minul pravou tyč svatyně hostů. Posledně jmenovaný pak netrefil zařízení ani při dalším nájezdu po hodině hry.

Důležitý moment pak přinesla 62. minuta, kdy se ve vzdušném souboji tvrdě hlavami střetli hostující hráči Hála a Rothbauer. Hra byla na bezmála čtvrthodinu přerušena a na stadion musel přijet sanitní vůz, který oba protivínské fotbalisty odvezl do nemocnice. Po opětovném zahájení hry pak přibylo na trávníku nervozity, o což se několika nepřesnými výroky postarali i arbitři zápasu.

Protivínští se ovšem oklepali a nakonec mohli slavojáky za jejich bídnou produktivitu vytrestat. V dlouhém nastavení si hosté vypracovali obrovskou šanci, když ze závaru ve vápně zakončoval Říha a Trnka zázračně vyškrábl míč na roh. Ten již slavojáci ubránili a nakonec se podruhé v sezoně mohli radovat z perně vybojované nejtěsnější výhry o gól.

Fakta – branka: 21. Sláma, žluté karty 1:2 (u domácích Malý), jako hlavní řídil rozhodčí Koranda, sledovalo 120 diváků.

Sestava Slavoje: Trnka – Beránek, Švec, Malý, Smolen – Sláma (88. Filip), Novák, Strapek (90. Ješina), Persán (33. Tůma) – Tauber, Fischer.

PROTI LAFATOVI

Na cestě za udržením stoprocentní bilance čekají krumlovské hráče nyní dva velmi tvrdé oříšky.

V neděli 26. srpna slavojáci vyběhnou na trávník Lafatova Olešníku. V příštím domácím utkání je v sobotu 1. září prověří úřadující krajský přeborník z Želče.