Domácí mladíci ze společenství kaplického Spartaku a vyšebrodského Dynama hostili spojený tým Větřní a Loučovic – a potkaly se první dva celky průběžné tabulky.

Favoritem byl společný tým Větřní a Loučovic, který prozatím neztratil v soutěži ani jeden jediný bod. Při absenci zraněného brankáře Šestáka hájil domácí branku ještě ani ne čtrnáctiletý Ondřej Říha, který nastoupil v dorostu vůbec poprvé a byl to pro něj doslova křest ohněm.

Kaplice / Vyšší Brod – Větřní / Loučovice 0:4 (0:2)

Jako první zahrozili už ve 2. minutě domácí, když se z pravé strany do vápna dostal Urazil, ale střelou na bližší tyč branku soupeře minul. Na druhé straně měli hosté výhodu přímého kopu a střelu Zdeňka Chupíka gólman Říha kryl.

Skóre se změnilo v 11. minutě, kdy se vedení ujal favorit. Po rychlé kombinaci se sám před brankářem ocitl kapitán hostů Jakub Tóth a křížnou střelou po zemi nedal Říhovi šanci – 0:1.

Hosté se dostali posléze i k dalším střeleckým pokusům, ale Říha si poradil jak se střelou Tótha, tak i s ranou Hronka.

Oblastní I.B třída (skupina A) - 17. kolo: SK Zlatá Koruna (modré dresy) - Spartak Kaplice 0:3 (0:0).
Derby ve Zlaté Koruně rozhodli Kapličtí nástupem do druhé půle



V 17. minutě se připomněli i domácí. Pál uvolnil do šance Urazila, střelu z pravé strany však Šíma za svá záda nepustil. Prakticky z protiútoku měl gól na noze Ardó, po nahrávce z levé strany zakončoval do protipohybu brankáře, ale Říha skvěle zakročil.

V polovině první půle stálo při hostech štěstí. Fafl našel za obranou Urazila, ten vystoupivšího Šímu elegantně přehodil, míč však skončil na břevně. Urazil následně dorážel hlavou, ale Šíma stačil již zakročit. Prakticky vzápětí Zayml před vápnem přiťukl míč Urazilovi, proti jeho zakončení však včas vyběhl gólman Šíma.

Hosté dali o sobě po dlouhé době vědět až v 36. minutě, kdy po centru Tótha hlavičkoval nad branku Ardó.

Domácí se nevzdávali a i oni měli dobré šance na skórování. Po rohovém kopu se ve vápně dostal k odraženému míči Urazil, pálil pohotově a tvrdě, ale jen do boční sítě.

A za neproměněné příležitosti Kapličtí pykali. Minutu před pauzou si za domácí obranu naběhl Zdeněk Chupík, kličkou oklamal Říhu – a bylo to 0:2.

Úvodní šanci druhého dějství měl hostující Hronek, ale mezi tyče balón nasměřovat nedokázal. Podstatně přesněji pálil v 55. minutě kapitán hostů Tóth, ale jeho ránu Říha dokázal vyboxovat.

Blízko snížení byli domácí o deset minut později. Po levé straně zatáhl balón Urazil, hledal před brankou nabíhajícího Szojku, ten však v gólové pozici vyběhnutého Šímu prostřelit nedokázal a neujala se ani následná střela Dostála.

Time out Spartaku – trenér Pavel Milsimer (vpravo) kreslí hráčům útočné rozestavení.
Finále pod krajskými koši Spartaku uteklo, o titul budou hrát Sršni



A za neproměnění šance byli domácí znovu potrestáni. V 66. minutě se totiž z trestného kopu přesně trefil Patrik Kotlár – 0:3.

Kolem osmdesáté minuty měli domácí v krátkém sledu tři vyložené šance. Nejprve po přihrávce od Pála netrefil odkrytou branku Vaniš. Krátce na to Pál vyslal do brejku Blažka, ale ani on sám před brankářem Šímou neuspěl. Pět minut před koncem mohl čestný úspěch domácích zaznamenat Szojka, ale i on nájezd proti Šímovi neproměnil.

A prakticky z protiútoku hosté udeřili počtvrté. Z levé strany se až před gólmana dostal Ondřej Šeda a střelou po zemi upravil na konečných 0:4.

Hosté zvítězili zaslouženě, ale výše porážky je pro domácí vzhledem k počtu vyložených brankových příležitostí až příliš krutá.

Fakta – branky: 11. Tóth, 44. Z. Chupík, 66. Kotlár, 86. Šeda, ŽK 1:1 (Rytíř – Kotlár), rozhodčí Písek, 54 diváků.

Sestavy – Kaplice / V. Brod: O. Říha – Hájek, Fafl, Čutka, Rytíř, J. Dostál, Aibl, Pál, Vaniš, Szojka, Urazil, střídali: Zayml, Blažek, Větřní / Loučovice: Šíma – T. Dostál, Tóth, Troják, Bordáč, V. Matulík, Ardó, Hronek, Z. Chupík, Kotlár, D. Chupík, střídali: J. Matulík, Papaj, Ferenc, Šeda, Osvald.

Libor Granec