Na tradičním předvánočním setkání činovníků klubu předseda představenstva Jiří Smrž nicméně konstatoval, že A týmu posunul FC MAS Táborsko na úroveň, kterou vedení ani nečekalo. Tým jedenáctkrát v řadě neprohrál.

„Výsledky našeho áčka nepotřebují komentář," řekl Jiří Smrž. Ten vyzdvihl, že o první tým mužů projevily na podzim zvýšený zájem televizní štáby, radia a další média. Líbí se mu také, že na odlehlý stadion Soukeník přicházelo na druholigové zápasy v závěru podzimu přes tisíc diváků. „Stadion Soukeník přitom považuji za nehorší ve druhé lize," podotkl kriticky Jiří Smrž.

Jiří Smrž.Byť je A-tým jasnou vlajkovou lodí, pozornost klubu se upírá také na další mužstva. FC MAS Táborsko spolu se Spartou Praha, Olomoucí, Slováckem a Pardubicemi drží kromě B-týmu mužů zároveň i juniorku. „Výsledky juniorky v její soutěži považuji za uspokojivé. Většina hráčů tohoto týmu jsou naši kmenoví fotbalisté," pochvaluje si většinový vlastník, který má téměř absolutní přehled o sportovním dění v klubu na úrovni dorostu, žáků i přípravek.

„Cíl pro rok 2014 je jasný: dostat se sportovně opět o něco výše," vyhlásil předseda představenstva. Ten vidí handicap v menší vzdělanosti trenérů. Kouče proto vyzval, aby neustále pracovali na svém odborném zdokonalování.

Klíčovou kapitolou zprávy za rok 2013 jsou finance. Letošní rozpočet FC MAS Táborsko se pohyboval kolem 27 milionů korun a v příštím roce určitě nenaroste. Spíše naopak. Klub půjde cestou úspor, aby ušetřil alespoň část peněz na výstavbu nového stadionu v táborské Kvapilově ulici. „Zúžíme kádr prvního týmu mužů, snížíme počet administrativních pracovníků," uvedl některá opatření Jiří Smrž.

Klíčové podle něho budou pro klub obecní volby v roce 2014. V současní době totiž ani jedna radnice v Táboře a v Sezimově Ústí není klubu nakloněna v takové míře, jakou by si zdejší špičkový fotbal zasloužil.

Setkání představitelů FC MAS Táborsko.Co se týče stavby nového stadionu, výkonný ředitel klubu Tomáš Samec sdělil, že vizualizace je připravena. Investice může v maximální podobě vyjít na 126 milionů korun, ale klub bude důmyslně a efektivně šetřit na mnoha položkách, například už při pokládání přírodního trávníku. „S projektantem připravujeme podklady pro územní řízení tak, aby vše vyústilo v březnu ke srolování současné umělé hrací plochy v Kvapilově ulici. Následně budeme usilovat o vydání stavebního povolení," uvedl Tomáš Samec. Vedení klubu se stále nevzdává naděje, že na výstavbě stadionu by se mohlo ve větší míře přece jen podílet město Tábor.

Jak už bylo řečeno, radost klubu dělají úspěchy realizačního týmu u prvního týmu mužů. Trenér Roman Nádvorník a jeho asistent Petr Frňka odvedli za několik měsíců po svém jarním příchodu spoustu práce. „Na jaře jsme přišli na naši misi s cílem zachránit klub ve druhé lize, což se podařilo několik kol před koncem soutěže. V současné době si užíváme sportovní úspěchy, ale pořád si říkáme, že zajíci se počítají až po honu. Velmi dobře si uvědomujeme, že jarní část soutěže bude velmi těžká," řekl asistent trenéra Petr Frňka.

Ten vyzval mladé hráče k pracovitosti a ubezpečil je, že v případě dobré výkonnosti dostanou příležitost. Jako příklad uvedl hráče M. Vukadinovice, J. Rabiňáka nebo dorostence Bosnyaka, který půjde s áčkem do přípravy.