Dopolední předzápas obstarali domácí staří páni duelem se starou gardou Lipí. V samotném turnaji pak slavili prvenství hráči Zlaté Koruny. Účastník I.B třídy potvrdil papírové předpoklady a navíc si odnesl i cenu pro nejlepšího kanonýra turnaje.

Holubovští se po delší době dostali na domácím turnaji až do finále, když v prvním zápase zdolali obhájce prvenství z Křemže, ale na favorita v boji o zlato již nestačili.

TURNAJ POD LUPOU

Předzápas starých gard: Holubov – Lipí 3:3 (2:2) na penalty 4:3, za domácí: Liška 2, Lipš, rozhodující penalta P. Borovka.

1. zápas: Holubov – Křemže 3:1 (2:0). Domácí rozhodli rychlým nástupem, když už po deseti minutách měli dvoubrankový náskok po trefách Opelky a Jakubce. Po obrátce křemežský matador Vosika neproměnil penaltu, zatímco domácí Holub byl ze stejné standardky úspěšný. Obhájce tak stačil už jen v poslední minutě korigovat bombou Friše pod břevno.

2. zápas: Zlatá Koruna – Černý Dub 6:3 (4:2). Zlatokorunští měli start ještě bleskovější a již po půlminutě vedli gólem Ohnsorga. Pak se strhla velká přestřelka, při které však nadále nad účastníkem IV. třídy Českobudějovicka měl navrch favorit z oblastní soutěže. Do půle padlo šest branek, další tři pak fanoušci viděli po změně stran. V dresu vítězů se hattrickem blýskl Milan Homer, který si tímto kouskem (jak se později ukázalo) zajistil i plaketu pro nejlepšího střelce turnaje.
Branky: Homer 3, Ohnsorg, Rychtář, Hanák – Schneider 2, Welser.

O 3. místo: Křemže – Černý Dub 2:3 (0:3). Křemežští ukázali, kde je nejvíc tlačí bota, a to v útoku. Vypracovali si tutovek na několik zápasů, ale s produktivitou byli hodně na štíru, když několikrát nastřelili tyč a nechávali vyniknout brankáře soupeře. Černodubští naopak z brejků využili prakticky každou možnost a v půli měli tříbrankový náskok. Ten se sice ve druhé půli po úspěšných nájezdech J. Kouby a M. Vosiky zmenšil na rozdíl gólu, ale víc už Křemežští nestihli – a po loňském zlatu se letos museli spokojit s „bramborovým“ pohárem.

Finále: Holubov – Zlatá Koruna 0:2 (0:1). V zápase solidní úrovně měl více ze hry hostující favorit, který šel do vedení sedm minut před pauzou. Za domácí obranu si naběhl Ohnsorg a s přehledem přehodil vybíhajícího brankáře. Jmenovaný zlatokorunský špílmachr pak v 39. minutě připravil i pečetící druhý zásah, když do sóla vyslal Rapčana a i exvyšebrodský hráč, který je novou posilou týmu od kláštera, se tváří v tvář brankáři Popelovi nemýlil.

Při závěrečném vyhlášení pořadatelé poděkovali zúčastněným týmům i trojici rozhodčích (Pavel Hladík, Antonín Petroušek, Jaroslav Holub) a ocenili nejlepšího kanonýra. Za zmínku jistě stojí i fakt, že Holubovští nezapomněli ani na svého gólmana Milana Popela, který se ve dvaačtyřiceti letech na turnaji loučil s aktivní kariérou.