Nejvýše účinkující Českokrumlovští zajíždějí v dalším dějství na půdu soupeře, ale najdeme i řadu domácích taháků.

SOUBOJ ZE ŠPIČKY

Nejprve se ovšem zastavme u zápasu krumlovského Slavoje, který se v třetím kole Ondrášovka krajského přeboru představí v neděli na trávníku v Olešníku – a duel dvou dosud stoprocentních týmů je šlágrem.

„Bude to určitě zajímavé utkání na krásném stadionu a věřím, že i před pěknou diváckou kulisou. Olešník jsem sledoval minulý týden v Jankově, kde ukázal, že má kvalitní z jedné stany zkušené mužstvo, které je dobře propojené s mládím. A má Lafatu, který se na konci dostal dvakrát do zakončení a vždy skóroval. Jeho čich na góly, to je velká zbraň,“ ví krumlovský trenér Václav Domin, jenž bude mít k nedělnímu utkání k dispozici téměř kompletní kádr. „Dudák se už vrátil z dovolené a bude i Persán, který minule střídal vinou zranění na noze. Asi na delší dobu ale nemůžeme počítat s Kabelem, který je po operaci zad a začíná teprve rehabilitovat. Jeho potíže s hybností nohy a ruky by to ovšem mělo odstranit.“

Krumlovští po výhře 2:1 v Jankově uspěli i doma s Protivínem (1:0), kdy ovšem zahodili tutovek na několik zápasů a útočníci se dosud neprosadili… „Je jedno, kdo ty góly vstřelí. Hlavně abychom nějaký zase dali a uhráli dobrý výsledek,“ přeje si kouč Domin.

PRVNÍ TŘÍDY

Domácí premiéru má před sebou jediný okresní účastník druhé nejvyšší oblastní soutěže – I.A třídy – z Větřní, jenž po minulém nezdaru ve Lhenicích (3:5) bude usilovat o první body v nové sezoně v sobotní partii se strakonickým Juniorem.

Pořad druhého dějství oblastní I.B třídy nabízí hned trojlístek okresních derby.

K první prestižní partii vyběhnou už hodinu a půl po sobotním poledni fotbalisté hornoplánského nováčka a kaplického Spartaku. Smrčina na úvod zapsala vysokou prohru 0:4 v Dřítni a Spartak senzačně padl doma se Zlatou Korunou (3:4), takže oba mají co napravovat.

Druhé sobotní derby naopak přináší duel v prvním kole vítězných celků. Ve Zlaté Koruně se od 17 hodin představí Loučovice. V minulé sezoně byli ve vzájemných soubojích úspěšnější hráči Vltavanu, kteří si na podzim od kláštera vezli bod za remízu 1:1 a v jarní odvetě okresního rivala před svými fandy udolali 2:1.

V posledním derby se zase pro změnu utkají v prvním kole neúspěšní okresní zástupci. Duel Frymburku s exúčastníkem I.A třídy z Velešína bude ovšem neméně zajímavý.

Výhodu domácího prostředí bude mít i druhý okresní novic z Dolního Dvořiště, který v sobotu od 13.30 hostí Dříteň.

START V OKRESE

Do nové mistrovské sezony o posledním srpnovém víkendu vstupují i okresní fotbalové soutěže.

Za tahák podzimní premiéry přeboru lze označit například návrat sousedského derby mezi Křemží a Novou Vsí. Tyto celky se na úrovni prvních týmů naposledy utkaly ještě v I.B třídě před devíti lety.

Určitě atraktivní budou i sobotní bitvy krumlovského béčka s očekávaný aspirantem na přední příčky z Chvalšin či duel naposledy bronzových Malont s pátým Kájovem.

V šestičlenné okresní soutěži budou fandové asi nejvíce zvědaví na vystoupení nově založeného béčka Kaplice, které se na úvod představí v neděli na půdě naposledy stříbrného Benešova.