Bez ztráty zůstává kaplický Spartak, který po boji nejtěsnějším výsledkem vyhrál na půdě nováčka v Borovanech. Domácí premiéra naopak nevyšla Velešínu, který těsně padl s favorizovanými Čtyřmi Dvory. Velice špatný zápas pak zaknihovala Nová Ves, jež vysoko prohrála na půdě českobudějovické Slávie.

Domácí nezdar

Velešín – Čtyři Dvory 1:2 (1:1), branky: 7. Zimek – 30. Příhoda, 54. Rosůlek.

„Myslím, že i přes prohru jsme odehráli velice slušný zápas a za předvedený výkon nemohu klukům nic vytknout. Hned v úvodu se pěkně trefil Zimek a měli jsme i další šance, ale Petr největší z nich nedal. Do půle pak soupeř srovnal. Ve druhém poločase jsme měli více ze hry, ale v koncovce byli produktivnější hosté, kteří ze standardky rozhodli. Zápasu by slušela remíza, ale nedali jsme dobré šance. Pochválit musím brankáře, oba naši gólmani jsou na dovolené, ale Čulík pohotově zaskočil a zhostil se toho velice dobře," hodnotil hrající velešínský trenér Milan Frnka.

Sestava Velešína: Čulík – Frnka, Opekar, Chovanec, Z. Šafránek – Jirský, J. Šafránek, Kollár, Rozkošný – Petr (82. Semerád), Zimek.

Výhra a debakl

Borovany – Kaplice 2:3 (1:1). Dobrý aktivní začátek hosté z Kaplice korunovali po deseti minutách hry, kdy při Micákově kolmici nesklapla domácím ofsajdová past, rychlonohý Lukáš Pulec pronikl zleva do šestnáctky, nezištně nahrál nabíhajícímu Svobodovi, který neměl problém uklidit míč do branky – 0:1.

Tento moment však změnil obraz hry, neboť hosté nepochopitelně vypadli z tempa a naopak iniciativu převzali Borovanští. Gól visel na vlásku a také ve 32. minutě zaslouženě přišel. Po autovém vhazování našel Pilát před vápnem nepokrytého Bujnovského, jenž střelou po zemi zamířil přesně k tyči – 1:1.

Přesto do kabin mohli odcházet spokojenější Kapličtí, když Gondek ideálně přihrál rozběhnutému L. Pulcovi, ten se zleva dostal až do vápna, přihrávka po zemi doputovala až na zadní tyč k Micákovi, ten však mířil pouze do břevna.

Druhý úspěch přidali spartakovci v 54. minutě, kdy Micák centrem ze strany našel ve vápně Januru, ten balón posunul za vápno nabíhajícímu Krauskopfovi, který vystřelil a jeho ránu po zemi usměrnil do branky efektní patičkou Lukáš Pulec – 1:2.

Jenomže za čtyři minuty bylo zase srovnáno. Po centru do vápna nešťastně podklouzl bránící Hami, na hranici šestnáctky se lacino k míči dostal borovanský kapitán Pileček, na jehož křížnou střelu pod břevno si sice Štěpánek stačil sáhnout, změně stavu však zabránit nedokázal – 2:2.

A nemuselo zůstat jen u vyrovnání, ale obraz hry se potom změnil s příchodem zkušeného Pavla Pulce na hřiště. Kapličtí od tohoto momentu hru zklidnili, měli míč častěji na kopačkách a pět minut před koncem strhli vítězství na svoji stranu. Hosté zahrávali trestný kop z levé strany, na přetažený centr Vávry  naskakoval L. Pulec, gólman Pečenka v souboji míč neudržel, z úhlu zakončoval Micák, od obránce stojícího na čáře se míč odrazil k nepokrytému Gondekovi, a ten uklidil balon  do odkryté branky – 2:3. A na třetí gólovou odpověď se už Borovanští nezmohli.

Zápas skončil výhrou papírového favorita. Je však třeba sportovně uznat, že toto vítězství je z kategorie šťastných. Borovanští si prohrát nezasloužili a jejich dobrý výkon při odchodu do kabin ocenili domácí příznivci zaslouženým potleskem. 

Sestava Spartaku: O. Štěpánek – Hami (72. P. Pulec), Vávra, Doubrava, Gondek –  Krauskopf, Micák, Svoboda (80. Divoký), Kačírek – Janura (88. Lattner), L. Pulec (90. D. Smolen).

Slávia Č. Budějovice – Nová Ves/Brloh 4:0 (1:0), branky: 1. Wejskrab, 57. Šanda, 83. Komzák, 86. Jarkuliš.

„Jsem zklamaný z přístupu hráčů k utkání a fotbalu jako takovému, což dokumentoval už pozdní příjezd na hřiště. Výsledek pak odpovídá tomu, co jsme tady předvedli. Hrát chtělo jen pár kluků, ostatní to odchodili bez sebemenší snahy poprat se o výsledek. Musíme si to vyříkat a výrazně se zlepšit, protože s takovým přístupem se kloudných výsledků rozhodně nedočkáme," má jasno trenér Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Klein (53. Vejvoda), Švarc, Marek Wohlgemuth, Z. Sekera – J. Pouzar (80. Veverka), Jiří Anderle ml., Jiří Anderle st. (53. Vitha), J. Postl – Ďurica, Fischer (85. Hüttner).

Karel Vosika, Libor Granec