O bodový zápis se postaral nováček z Velešína, jenž na domácím trávníku hostil favorizovaný Ševětín, připsal si cenný skalp lídra, kterého tím sesadil z čela pořadí, a sám si jubilejní desátou výhrou v ročníku upevnil lichotivou čtvrtou příčku v průběžné tabulce béčkové skupiny.

Mnohem hůř se vede zbývajícímu našemu trojlístku, který usiluje o udržení. Kromě kaplického Spartaku  se při venkovních vystoupeních nedařilo ani celkům Větřní a Nové Vsi. Větřínští utrpěli nečekaný šestibrankový debakl na půdě posledních Ledenic a zůstávají s 19 body jedenáctí. Novoveští přišli o cenný bod ze hřiště průběžně třetí budějovické Slávie v samém závěru, zůstali na 14 bodech a jsou nadále předposlední.

Velešín – Ševětín 3:0 (1:0), branky: 33. Jirský, 61. Petr, 84. Kollár.

„Už jen to, že jsme hráli s prvním týmem tabulky, který na jaře ještě neprohrál, byla motivace. Navíc jsme se dobře připravili na to, že tomuto soupeři trochu dělá vzadu problémy rychlost. Proto jsme se snažili o rychlou kombinaci a přechod do útoku, což se dařilo. Důležitý byl první gól, kdy se krásně do šibenice trefil Jirský. Za těsného stavu potom měli hosté jednu tutovou šanci, ale zapomenutý hráč se naštěstí z malého vápna netrefil. Potom jsme už hru víceméně kontrolovali a ve druhém poločase přidali ještě dvě pěkné branky. Přesnou hlavičkou skóroval Petr a po pěkné individuální akci, kdy obešel i brankáře, pečetil Kollár. Je to cenná výhra nad silným soupeřem, za kterou chválím celý tým. Vyzdvihnu z obrany tentokrát Jirského, který kraloval ve vzduchu, v záloze pak vyčnívali Falc a režisér hry Kollár," chválil spokojený velešínský kormidelník Stanislav Kysela.

Sestava Velešína: Kothánek – Jirský, Zatloukal, Opekar, Severa (86. Šváb) – Fišer, Kollár, Falc, Zimek – Kukačka (66. Soukup), Petr (89. Jaroš).

Ledenice – Větřní 6:0 (2:0), branky: 26., 62. a 66. Winkler, 30. Hrubý, 56. Volf, 76. Fošum.

„Co jsme v Ledenicích předvedli, to byla jednoduše ostuda a atentát na fotbal," řekl hrající větřínský kouč Zbyněk Ginzel, jenž byl asi rád, že krátce po utkání zamířil s ekipou Bombarďáků na evropský klubový pohár futsalistů do Španělska, kde přijde na jiné myšlenky…

Sestava Větřní: Dobrovodský – Pils, Ginzel, Jílek – Cifreund (46. Dušek), Sikuta, Skok, Sukdolák, Gutheis – Hlásenský (46. Dvořáček), Weinhard.

Slávia ČB – Nová Ves / Brloh 2:1 (1:0), branky: 13. Jordán, 87. Mareš – 78. Vlček.

„První poločas byl z naší strany špatný a zaslouženě jsme prohrávali. Ve druhé půli se naše hra výrazně zlepšila. Hráli jsme trpělivě a odměnou bylo vyrovnání. Rozhodnutí padlo ze sporné ofsajdové situace v závěru. Je to škoda, protože zápasu by remíza slušela a za druhý poločas bychom si bod zasloužili," želel ztráty kýženého bodu hostující trenér Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Brych, Fober, Anderle st., Chmelař – M. Sekera, Vlček, M. Hüttner (79. Smieško), R. Postl – Ďurica, Fischer.