Brankově nejbohatší přípravný test hraný o víkendu na krumlovské umělce byl k vidění v partii dvou okresních účastníků různých skupin nejnižší oblastní soutěže – I. B třídy.

Frymburk – Větřní 3:6 (1:3), branky: Rillich, Vrátil, Micák – Homer 3, Hlásenský 2, Podskalský.

Zatímco Frymburští přijeli k utkání pouze s jedenácti hráči a do branky museli postavit matadora Salzera, tak hrající větřínský trenér Ginzel měl na lavičce k dispozici čtyři náhradníky. Toto rozložení sil se pak rychle projevilo i v samotném zápase, kdy od začátku měli Větřínští navrch a postupně zostudili okresního rivala potupným půltuctem, když nejvíc „řádil" autor hattricku Milan Homer. Frymburští alespoň částečně napravili dojem tím, že se i oni v koncovce třikrát prosadili.

Sestava Frymburku: Salzer – M. Grohman, Micák, Ribár, M. Račák – Vrátil, Matuš, Boubelík, Tichovský – Rillich, Liebl.

Sestava Větřní: Pavelka – Dvořáček, Ginzel, Dušek – Sikuta, Skok, Sukdolák, Bordač – Homer,  Podskalský, Hlásenský, střídali: Cába, Fleischmann, Kosař, Přibyl, Vnuk.

Slova od kormidla

"Jsem velmi rozčarován a mám takový dojem, že někteří hráči berou fotbal jako přítěž. Je pravda, že někteří hráči byli na tento zápas omluveni, ale jiní nejsou schopni ani toho. Bylo nádherné počasí, perfektní čas na přípravu, ale nás se sejde s bídou jedenáct, a to navíc třetina kluků hrála ještě loni za žáky. Nic proti těmto mladíkům, ale dospělý fotbal na této úrovni je pro ně ještě hodně těžký a musí se v něm teprve zabydlovat. Samotný zápas se pak hodnotí těžko, přesto někteří starší hráči zaslouží za přístup pochvalu. Větřní ovšem bylo po celý zápas lepším mužstvem a zejména v koncovce nás jasně předčilo. My jsme museli v sestavě hodně zaimprovizovat a třeba Micáka postavit na stopera. V útoku jsme tak měli už zmíněné benjamínky, a proto bylo skóre takové, jaké bylo," uvedl v hodnocení pro klubový web frymburský trenér Vlastimil Mertl a ještě dodal: „O příštím víkendu nás čeká béčko  Krumlova, a to bude ještě větší prověrka. Já jen doufám, že si to hráči uvědomí a k dalšímu zápasu už přistoupí daleko odpovědněji."

Stručné hodnocení přípravného testu přidal i hrající trenér vítězného větřínského týmu Zbyněk Ginzel:

„První poločas byl z naší strany hodně dobrý a byl jsem s předvedenou hrou i nasazením spokojen. Do druhé půle jsme sestavu několikanásobně prostřídali a už to bylo o něco horší. Celkově to ovšem byla dobrá příprava, i když Frymburk nebyl kompletní."