Nezměnilo na tom nic ani čtyřiadvacáté kolo, protože hráči FK Nová Ves/Brloh překvapivě vyhráli na půdě šestých Bavorovic a Větřní si doma připsalo cenný skalp do té doby druhého Chýnova, kterému zhatilo ještě možné postupové plány. Dvanáctá Nová Ves a třinácté Větřní tak mají nyní na kontě shodně po šestadvaceti bodech.

Bavorovice – Nová Ves / Brloh 0:3 (0:1), branky: 28. Jiří Anderle ml., 73. Fischer, 85. Vejvoda.

„Jeli jsme ven s cílem vyhrát a odčinit domácí ztrátu s Lokomotivou. Bavorovice byly oslabené, což nám pochopitelně nahrálo. My jsme také nebyli úplně kompletní, ale kluci se k tomu postavili dobře. Soupeř sice měl lepší nástupy do obou poločasů, ale my dobře bránili a do vyložených šancí domácí nepustili. Gólových příležitostí jsme si vypracovali určitě víc. Už v první půli neplatila branka Fischera pro ofsajd. Pak se ujala teč Anderleho po rohu, ale výsledek byl ještě dlouho na vážkách. Mohli jsme definitivně rozhodnout dřív, ale pojistku jsme dali až v závěru. Výhra je zasloužená, protože jsme byli produktivnější a víc chtěli," viděl důležitý počin trenér vítězů Karel Švarc.

Sestava Nové Vsi: Poula – Brych, Wohlgemuth, Jiří Anderle ml., O. Švarc – M. Sekera, Smieško (46. Fober), Vlček (85. Jiří Anderle st.), Vejvoda – Ďurica, Fischer.

Větřní – Chýnov 3:2 (2:1), branky: 7. Skok, 32. Kotlár I, 62. Dvořáček – 16. Mládek, 53. Doubrava.

„Znali jsme dopolední výsledek Nové Vsi, což nás nakoplo. Soupeř měl sice víc ze hry, ale příkladnou bojovností jsme cennou výhru vydřeli. Naklonilo se k nám i štěstíčko, když jsme prakticky ze tří čtyř střel na branku dali tři góly, z toho dva ze standardek. Znát byl návrat Weinharda po zranění, ale pochválím celý tým. Tyto body ovšem musíme potvrdit v dalším domácím zápase s Bavorovicemi," ví hrající větřínský trenér Zbyněk Ginzel.

Sestava Větřní: Pavelka – L. Šustr, Ginzel, Ma. Kotlár I – Dvořáček, Skok, Sikuta, R. Weinhard (78. Jílek), Kališ (46. Soukup) – Homer, Ma. Kotlár II (70. Cifreund).