První pětačtyřicetiminutovka byla jednoznačně v režii zelenobílých. Skóre se pokusil otevřít dalekonosnou střelou Pliška, bavorovický brankář byl ale na místě. Poté se v gólovce na zadní tyči objevil Beránek, ten však křižný pas Svobody do prázdné brány umístit nedokázal.

Slavoj dál diktoval tempo hry a i jako první rozvlnil síťku. Aktivní Václav Beránek si šikovně poradil s dvojicí obránců, míč si posunul až do vápna a nekompromisní ranou podél brankáře zajistil Krumlovským vedení.

To zanedlouho navýšil Jiří Carda, který doklepl Svobodovu zpětnou přihrávku. Třetí trefu do černého přidal Michal Pliška, ten po pěkné akci a centru Beránka nedal brankáři šanci. Čtvrtý gól pak dal o tyčku znovu Jiří Carda, jenž zužitkoval pas Plišky.

Na začátku druhé půle měl po pěkné kombinaci vyloženou šanci Babouček, bohužel ale trefil jen tyč. Bavorovicím se následně podařil rychlý brejk a zásluhou Jana Vaněčka bylo sníženo na 1:4.

Krumlovští na tento gól brzy zareagovali a Baboučkovu přihrávku skrz celé vápno zužitkoval do prázdné brány Martin Špát. Slavoj byl při chuti a po další akci se k odraženému míči dostal Václav Novák, jehož pohotové zakončení znamenalo vedení už 6:1.

Bavorovice poté využily soupeřovu nekoncentrovanost při rohovém kopu a snížily Petrem Babkou na 2:6. Další bavorovický gól měl na kopačce v samém závěru ještě Kováčik, nařízenou penaltu však neproměnil.

FK Slavoj Český Krumlov – FC Mariner Bavorovice 6:2 (4:0)

Branky: 19. a 33. Carda, 12. Beránek, 29. Pliška, 66. Špát, 69. Novák – 52. Vaněček, 72. Babka. Rozhodčí: Šíma – Mach, Kaňka. ŽK: 2:0 (Svoboda, J. Zatloukal). Diváci: 30.

Sestava Slavoje v 1. poločase: Trnka – Pliška, Hrabík, Kroupa, Litvan – Kodras, Sivák, Pintér, Beránek – Carda, P. Svoboda.

Sestava Slavoje ve 2. poločase: Trnka – Pliška (65. K. Zatloukal), M. Svoboda, J. Zatloukal, K. Zatloukal – Špát, Vacek, Novák, Beránek (65. Kodras) – Sivák, Babouček. Trenér Jiří Svoboda.

Hodnocení kormidelníka

„První poločas byl z naší strany hodně dobrý, kvalitního soupeře s parametry pro krajský přebor jsme přehrávali naší agresivitou, napadáním a nedávali mu prostor ke kombinaci. Po přestávce při vedení 4:0 jsme ale začali hrát moc lehkovážně s pocitem, že už se nám nemůže nic stát. Tým nebránil a hnal se za dalšími góly, a tak jsme dostali dvě laciné branky. Takhle to nejde, musíme hrát pořád stejně. Sice jsem do druhé půle na hřiště poslal sedm nových kluků, kádr je ale vyrovnaný, takže příčina nebyla v těch jiných lidech, ale právě v tom podcenění.

Tým přesto podal výborný kolektivní výkon, speciální pochvalu si zaslouží dvougólový střelec Jirka Carda, jenž měl ještě třetí trefu na hlavě. Nadstandardní výkon podal také Michal Pliška, který jako obránce jednu branku dal a na dvě nahrál," uvedl k nedělnímu duelu mezi Českým Krumlovem a Bavorovicemi Jiří Svoboda, kormidelník A týmu Slavoje.

Martin Špát, Pavel Kacerovský