Poslední herní test před startem jarní části divizní soutěže sehráli fotbalisté krumlovského Slavoje v tréninkovém centru budějovického Dynama na Složišti – a soupeřem jim byl po podzimu druhý tým krajského přeboru z Jankova.

Č. Krumlov – Jankov 2:0 (1:0)

Brzký ranní výkop generálky (od 8.30) méně vadil slavojákům, kteří začali viditelně aktivněji. Výsledkem byla zasloužená vedoucí branka již po deseti minutách hry, kdy z nakrátko rozehraného rohu vyslal zleva utaženou střelu Novák a další navrátilec do sestavy zelenobílých Wagner usměrnil hlavou míč mimo dosah exkrumlovského brankáře Šillera – 1:0.

Od poloviny úvodního dějství se ovšem hra vyrovnala a zahrozil i soupeř. Hlavička Mužíka však šla těsně nad a trestný kup téhož hráče s přehledem kryl Trnka. Slavojáci kontrovali bombou Nováka a hlavičkou Klivandy, ale ani tyto pokusy k další změně nevedly a v poločase tak měl favorit jen nejtěsnější náskok.

Do druhé půle poslali krumlovští trenéři hned kvartet čerstvých hráčů, ke kterým se pak ještě přidal Jakeš, ale na projevu zelenobílých se to tentokrát příliš nepodepsalo. Krumlovští totiž měli už trvalou převahu a vytvářeli si jednu šanci za druhou, ale s jejich proměňováním byli na štíru. Po trestném kopu Kabeleho měl tutovku Klivanda, ale z malého vápna mířil jen do náruče brankáře Šillera.

Druhá gólová radost tak přišla až v 67. minutě, kdy Wagner důrazným napadáním vystihl rozehrávku jankovských zadáků a pod tělem vybíhajícího gólmana zamířil po zemi přesně k tyči – 2:0.

Pak se na ploše zbytečně přiostřilo, přesto měli slavojáci ještě několik příležitostí z kategorie vyložených. Jenomže dorážku Dudáka z obrovského závaru vykopli Jankovští z brankové čáry, střela Nováka z jasné pozice šla o vlásek nad a samostatný nájezd Žilenka vychytal Šiller, a tak nakonec favorit zaknihoval při generálce výhru jen o dva góly.

Fakta – branky: 10. a 67. Wagner, rozhodčí Klimeš, sestava Slavoje: Trnka (46. Š. Beránek) – Mravec, M. Svoboda, Dudák, Kabele – V. Beránek, Kroupa, Novák, Persán – Wagner, Klivanda, do 2. půle střídali: Grznárik, Carda, Rozkošný a Žilenko, od 65. ještě Jakeš.

„Hlavně jsem rád, že jsme po delší době byli zase prakticky kompletní. Sehráli jsme dobrý zápas, kdy jsme si vyzkoušeli tvrdý důrazný styl soupeře, na který narazíme i při jarní divizní premiéře. Jedinou výtku mám k naší malé produktivitě ve využívání šancí, protože jsme určitě měli vyhrát vyšším rozdílem. Na druhou stranu je pozitivní, že se nikdo nezranil, protože chvílemi to tam dost jiskřilo a jeden faul soupeře zezadu na Nováka mě hodně vytočil," zhodnotil vítěznou generálku krumlovský kouč Jiří Svoboda a ještě dodal: „Vyzdvihl bych dvě jména, a to Wagnera s Novákem, kteří se vrátili do sestavy po zranění a bylo to znát. Wagner hrál na pro něj netradičním postu v útoku a kromě toho, že dal dva góly, tak celkově hrál dobrý zápas. Po měsíci se vrátil Novák, dal hře řád, hrál s chutí a pozitivní je, že vydržel celý zápas."

Start doma v derby

V sobotu 12. března se již krumlovští fotbalisté vydají na cestu za divizní záchranou. První krůček udělají zelenobílí v domácím prostředí, kde v jihočeském derby vyzvou rivala z Milevska, na jehož půdě na podzim padli 0:2.

Pozor!!! Hrát se bude již v novém čase pro domácí divizní utkání Slavoje, a to dopoledne od 10.15 hodin.