Malontský nováček měl před zápasem na bodovém kontě výmluvnou nulu, zatímco Frymburští přijeli povzbuzeni předchozími dvěma výhrami – a nárůst formy potvrdili i v derby.

Malonty – Frymburk 1:4 (1:2)

Lépe do zápasu ovšem vstoupili domácí, kteří se ujali vedení už v 6. minutě, kdy za absentujícího Vítka v brance Šumavy zaskakujícího Bedáka střelou pod břevno překonal David Svatoň – 1:0.

Malontští povzbuzeni vedoucí trefou dál bojovali, ale přibližně od 30. minuty se miska vah začala překlánět na stranu hostů. Ti nejprve orazítkovali tyč zásluhou Rillicha, ale ve 32. minutě se už radovali, když z dálky nachytal brankáře Přibyla v nedbalkách skákavou ranou Koršala – 1:1. Frymburský špílmachr byl pak nadále při chuti a o dvě minuty později po centru Ribára hlavou dokonal bleskový obrat na 1:2. Od této chvíle již hosté na hřišti kralovali a bylo jen otázkou času, kdy se znovu prosadí.

Převahu hostů ještě zvýraznilo vyloučení domácího Šálka, který po druhé žluté putoval předčasně do sprchy už ve 48. minutě. Přesilovku pak Frymburští poprvé využili za sedm minut, kdy Erik Koršala zkompletoval hattrick – 1:3. Domácí ještě mohli vykřesat jiskérku naděje v 76. minutě, ale střelu střídajícího Pešla vyškrábl Bedák na tyč. Poslední slovo si tak znovu vzal střelecky disponovaný frymburský kanonýr Koršala, jenž svým čtvrtým zásahem v utkání upravil na výsledných 1:4.

Malontští tak i po osmém dějství zůstávají bez bodu a v příštím kole je čeká vpravdě klíčový derby souboj na hřišti dosud jednobodové hornoplánské Smrčiny. Frymburští si naopak třetí výhrou v řadě polepšili už na deset bodů a v průběžném pořadí jim nyní patří devátá příčka.

Sestava Hraničáře: Přibyl – Beutl (82. Koller), Gocala, D. Svatoň, Debnár (46. Kubát) – Tomáš (75. Krnínský), Maurenc (46. Pešl), Žalud – Šálek, Setla (46. Městecký), Beneda.

Sestava Šumavy: Bedák – J. Grohman, Šisler, Ribár, R. Mertl – D. Račák, Pils, M. Račák, Malák (80. Schneider) – Koršala, Rillich (57. Kaňa).

Trenér Karel Pouberl (Malonty): „Rychle jsme v utkání vedli, ale pak jsme dostali laciný gól z dálky. Postupně nás potom začal soupeř přehrávat, o čemž svědčí třeba poměr střel. Zatímco my vystřelili snad jen dvakrát na branku, tak hosté měli pokusů mezi tyče minimálně patnáct. Hlavní důvod porážky je, že nedáváme branky a také v tom, že krok udržíme sotva půlhodinu a pak fyzicky odpadáme. Jediný z našeho týmu, kdo snese měřítko, je David Svatoň. Frymburk vyhrál zcela zaslouženě."

Trenér Vlastimil Mertl (Frymburk): „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě a ještě jsme byli k domácím hodně milosrdní. Těm sice nelze upřít snahu, ale myslím, že první třída je na jejich tým hodně náročná soutěž. Pro nás to byly povinné body, které jsme v pohodě uhráli, a to především díky mimořádnému výkonu Erika Koršaly, který byl jednoznačně nejlepším mužem na hřišti. Vyzdvihnu ještě výkon Martina Pilse, který se do týmu velmi rychle zabudoval a podává výborné výkony! Ale i ostatní hráči zahráli tentokrát dobrý zápas. Určitě jsme udělali radost i našim věrným divákům, kteří za námi do Malont přijeli. Vyhráli jsme teď třikrát za sebou a věřím, že naše šňůra bude pokračovat i po dalším derby zápase, kdy máme doma béčko Kaplice!"