Rozhovor s ním vedla Kateřina Betáková z marketingu FC MAS Táborsko.

Ivane, kdy se zrodila myšlenka vrátit se z Čech zpátky na Slovensko?
Že mi v létě končí smlouva a že přemýšlím o odchodu, věděl trenér Roman Nádvorník a dohodli jsme se, že si nové angažmá můžu hledat už od ledna.

Takže jste odchod z Táborska už zvažoval dříve?
Dá se říct, že jsem o tom přemýšlel od svatby. V létě jsem se oženil a chtěl jsem být blíž k domovu.

To, že na Slovensku máte rodinu, hrálo tudíž svou roli?
Na Slovensku mám celou rodinu, ale popravdě to nebyl ten hlavní důvod. Já sám potřeboval změnu ve fotbale. Šest a půl roku na jednom místě je pro mě dlouhá doba. A asi hlavně po nevydařeném podzimu jsem potřeboval jistou změnu.

Na co ze svého působení na jihu Čech budete vzpomínat nejraději?
Určitě na kamarády, které jsem tady za ty roky měl možnost poznat. Byli jsme vynikající parta! Pár kluků mi bylo i na svatbě, takže jsme si určitě blízcí.

Bude angažmá v Trnavě pro vás nová výzva?
Vracím se tam zpátky, byť do juniorky, kde mám svými nabranými zkušenostmi z Čech pomoci mladičkému trnavskému týmu. Objevit se opět před domácím publikem pro mě určitě velkou výzvou bude. Hodně lidí mě tu zná, takže to bude zajímavé a já se na to těším!

I proto jste zvolil Trnavu?
Prioritou pro mě byl klub, který je nejblíže domovu. Zahraniční klub by jistě byl zajímavější, ale jsem realista. Hráčů na trhu je hodně a ze druhé ligy vás těžko koupí nějaký velký klub.

Bylo pro vás obtížné se zapojit v Trnavě do tréninkového procesu?
Myslím si, že tréninkový plán je tu o něco lehčí, než jaké jsem si užil v přípravách v Čechách. Hodně se tu dbá na techniku s míčem a na systém hry. V Čechách se hraje o mnoho tvrdší fotbal. Teď je to zajímavější tím, že jsem v Juniorce nejstarším hráčem, druhý nejstarší po mě má čtyřiadvacet let. Jsou tu mladí kluci, kteří toho mají ještě hodně před sebou. Je vidět, že na sobě hodně dřou a každý z nich se chce ukázat a posunout do A-týmu.

Myslíte, že vám změna působiště prospěje?
Jsem přesvědčen, že určitě ano. Budu doma, bude tu jiný fotbal. Opravdu se na to těším.

A vaše plány do budoucna?
Co plánuji? Nic výjimečného… Budu si užívat, že jsem zpátky na Slovensku a tím pádem mám možnost být každý den se svou ženou a se svou rodinou. Na stadion to mám z domova tři minuty autem, žádné cestování mě nečeká. Za to jsem velmi rád.